058-2963300
Geen bekerwinst voor SC Cambuur Onder 21

25 mei 2023, 8:30

Wat waren de mannen van SC Cambuur Onder 21 er gisteravond dichtbij! In de landelijke bekerfinale van Onder 21 teams mocht het keurkorps van trainer Jeroen Burghout aantreden tegen PEC Zwolle Onder 21 en dat werd een bloedstollende strijd. Lang keken de geel-blauwen tegen een 1-0 achterstaand door een Zwols doelpunt direct na rust, maar vlak voor tijd was daar de verdiende gelijkmaker. Milan Smit versierde een strafschop en alhoewel hij die niet zelf wist binnen te werken was zijn teamgenoot Amine Rehmi attent in de rebound en daarmee schoot hij zijn team naar de verlenging.

Dat was niet voor het eerst, want ook in de halve finale tegen Feyenoord stond het gelijk na negentig minuten. Waar er toen direct strafschoppen moesten worden genomen werd het nu verlengen en daarin wist Brett Minnema zich weer te onderscheiden. De jonge Cambuur-doelman, die afgelopen weekend in de wedstrijd bij en tegen Sparta Rotterdam zijn profdebuut mocht makken, wist tot twee keer toe knap redding te brengen en daarmee hield hij zijn ploeg in de race.

Het zou uitdraaien op penalty’s en ondanks een uitstekende start met een vroege voorsprong (de tweede strafschop van Zwolle werd gekeerd door Minnema) moest SC Cambuur Onder 21 uiteindelijk het hoofd buigen (4-3). Ontzettend zuur voor de jonge talentvolle Leeuwarders, maar desalniettemin een topprestatie door dit seizoen tweemaal te promoveren (van Divisie 3 naar Divisie 2 en van Divisie 2 naar Divisie 1) en bovendien de landelijke bekerfinale te halen.

Opstelling SC Cambuur: Brett Minnema; Bjarn Zorgdrager, Chima Anyasi (C), Jhondly van der Meer, Bram Marsman; Tyrique Mercera, Marcel Schaapman, Tom van der Werff; Abdulrahman Sango, Kyron van der Kaap en Milan Smit

Foto’s: Cambuur Media