058-2963300
Geen doelpunten bij oefenduel Jong FC Twente – Jong SC Cambuur

Geen doelpunten bij oefenduel Jong FC Twente – Jong SC Cambuur

21 november 2018, 10:03

Afgelopen maandag stapten de beloften van SC Cambuur weer in de bus bij buschauffeur Evert om dit keer af te reizen naar Twente. Hier stond om 15.00 uur de oefenwedstrijd tegen Jong FC Twente op het programma. Het werd een boeiend duel, dat opmerkelijk genoeg eindigde zoals het begon: 0-0.

Jong SC Cambuur had het moeilijk in het begin. De jonge Tukkers zetten vroeg druk en het lukte de mannen van Dennis van der Ree maar zelden om daar echt goed onderuit te voetballen. Leverde dit grote kansen op voor FC Twente? Nauwelijks, maar toch was Jong SC Cambuur gewaarschuwd. Naarmate de eerste helft vorderde veranderde het spelbeeld steeds meer en wist ook Jong SC Cambuur een aantal keer gevaarlijk te worden. Na iets meer dan een half uur was Safouane Ahidar heel dicht bij een treffer, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald door Jeroen van der Lely. De linksback kwam daarbij echter ongelukkig terecht en hij moest met een zware knieblessure het veld verlaten. De scheidsrechter besloot terecht om een eind te maken aan de eerste helft na dit incident.

Na de thee zagen de aanwezige toeschouwers opnieuw een gelijk opgaande wedstrijd met kansen aan beide kanten. De grootste mogelijkheden waren weliswaar voor Jong FC Twente, maar de sterk keepende Martijn Bijdevier liet zich niet passeren. Aan de andere kant hadden Rutger Etten, Nino van den Beemt en Safouane Ahidar nog kans om de wedstrijd te beslissen,  maar ook zij wisten het net niet te vinden. Zo bleef bij de brilstand in Hengelo.

Namens heel SC Cambuur willen we Jeroen van der Lely nogmaals veel sterkte en beterschap wensen.

Opstelling: Bijdevier; Den Hoedt, Akoy, Van Koesveld, Claver; Van den Beemt, Akhamrane, Calor; Ahidar, Bangura en Etten.

Foto: www.dijksfotografie.nl