058-2963300

Geen doelpunten in beloftenderby

16 februari 2016, 10:27

Gisteravond stond alweer de één na laatste wedstrijd in de reguliere Reservecompetitie poule A op het programma en dat was zeker niet de minste. Jong SC Cambuur mocht namelijk aantreden op Sportpark Skoatterwâld om het daar op te nemen tegen de rivaal: sc Heerenveen.

Bij de thuisploeg veel bekende namen uit het eerste elftal en die toonden met name in het eerste bedrijf hun klasse. Het was vooral te danken aan een aantal uitstekende reddingen van doelman André Krul dat er geen doelpunten vielen te noteren. Al was SC Cambuur ook een aantal keer dichtbij de openingstreffer. De beste kans was voor Valmir Berisha, die 1-op-1 met De Fockert het net niet wist te vinden.

Na de theepauze werd SC Cambuur sterker en sterker en werd Heerenveen nog maar nauwelijks gevaarlijk. Ondanks een aantal prima mogelijkheden en een waar slotoffensief wisten de mannen van trainer Dennis van der Ree echter niet te scoren en bleef het in Heerenveen bij 0-0.

Door dit gelijkspel en het verlies van Jong Heracles bij Jong Feyenoord heeft Jong SC Cambuur nog altijd zicht op een plek in de winnaarspoule. Volgende week maandag (18.30 uur) zal dan in Leeuwarden moeten worden gewonnen van Jong Willem II en de beloften van Heracles Almelo moeten verliezen of gelijkspelen.

Opstelling sc Heerenveen: De Fockert, Marzo, Huizing, Van Aken, Van Koesveld, Amin, Van den Boomen, Namli (88. Schoop), Slagveer, Te Vrede, Zahovic

Opstelling SC Cambuur: Krul, Hassan, Mac-Intosch, El Baad, Blackson, Overgoor, Boutzamar, Van Warven, Constancia, Berisha, Van der Putten

Foto: www.dijksfotografie.com