058-2963300
Geen doelpunten in vijfde oefenafspraak

Geen doelpunten in vijfde oefenafspraak

24 juli 2018, 21:56
Op de voorlaatste dag van een -mede door de hoge temperaturen- slopend trainingskamp oefende SC Cambuur vanavond in Epe tegen Jong Vitesse. Het werd een duel die door trainers vaak als nuttig wordt betiteld en door supporters als weinig verheffend.

Al vielen er wel degelijk kansen te noteren aan Leeuwarder zijde. En grote ook. Voor rust wist Daniels oog in oog met de keeper het net niet te vinden en ook Robertha stuitte op de Arnhemse goalie. Zorgde Jong Vitesse dan helemaal niet voor gevaar? Wel degelijk, maar de prima keepende Xavier Mous was ook vandaag weer goed bij de les.

Na de thee had SC Cambuur iets meer overwicht, maar was het even wachten op grote kansen. In de tachtigste minuut leek Andrejs Ciganiks voor de openingstreffer te zorgen, maar zijn schot vloog na een touché met de lat over. Vlak voor tijd leek Julian Calor dat wel te doen, maar omdat Mathieu de bal nog aanraakte in buitenspelpositie werd een anders zekere treffer geannuleerd.

Een bijzonder vervelend moment in de wedstrijd was het uitvallen van Kevin van Kippersluis. Hij moest na een lichtduel het veld geblesseerd verlaten. De ernst van zijn blessure is vooralsnog onduidelijk.

De eerste selectie van SC Cambuur verblijft nog één dag in het pittoreske Epe en krijgt daarna een aantal dagen rust om te herstellen. Vanaf dan gaat het vizier op het eerstvolgende oefenduel tegen Sparta Rotterdam.

Opstelling SC Cambuur: Mous, Van Wermeskerken, Steenvoorden, Van Koesveld, Claver, Daniels, Calor, Schilder (c), Kallon, Conraad en Van Kippersluis
Bijdevier, Van Deelen, Mbende, Sambissa, Van den Beemt, Schils, Ciagniks, Rossi en Mathieu kwamen deels voor en deels na rust binnen de lijnen en speelden allen minimaal een half uur.

Foto: www.dijksfotografie.nl