058-2963300
Geen Henk de Jong meer op de bank dit seizoen

Geen Henk de Jong meer op de bank dit seizoen

10 maart 2022, 11:00

SC Cambuur zal het de rest van het huidige seizoen moeten stellen zonder Henk de Jong. De hoofdtrainer heeft nog teveel klachten waardoor hij niet op honderd procent kan functioneren en gaat zich de komende periode richten op zijn herstel en gezondheid.

Begin december van het vorige kalenderjaar moest De Jong al noodgedwongen thuisblijven nadat artsen een cyste in zijn hoofd hadden ontdekt. De bijbehorende klachten leken iets te verminderen de afgelopen weken en de oefenmeester keerde ook deels weer terug, maar nu blijkt het toch niet te gaan.

Algemeen directeur Ard de Graaf licht de situatie toe: “Hoe vervelend dit ook is, de gezondheid van Henk staat natuurlijk voorop en in goed overleg hebben we besloten dat hij daar nu alle tijd en ruimte voor krijgt. Daarbij verzoeken we ook om Henk zoveel mogelijk deze rust te gunnen en als club gaan we ons intern beraden over de invulling van de technische staf voor de rest van het huidige seizoen.”

Henk de Jong zelf baalt natuurlijk enorm, maar moet even voor zichzelf kiezen: “We hoeven er geen zielig verhaal van te maken, want er zijn momenteel veel ergere dingen aan de hand in de wereld. Voor mij en voor ons is dit wel heel vervelend, maar op dit niveau kun je niet maar voor een deel functioneren. Ga er nu alles aan doen om weer helemaal topfit te worden en dan hoop ik er bij de start van het nieuwe seizoen weer volledig te zijn.”

Heel veel beterschap en kom sterker terug, trainer!

Foto: www.dijksmedia.nl