058-2963300
Geen onderschatting bij Henk de Jong: “We zullen volle bak moeten”

Geen onderschatting bij Henk de Jong: “We zullen volle bak moeten”

5 november 2023, 15:27

Een goedgeluimde en fitte eerste selectie van SC Cambuur werkte na de 4-1 zege in de beker tegen MVV Maastricht de afgelopen dagen toe naar de ontmoeting van morgen tegen TOP Oss. Direct na de laatste training ter voorbereiding op deze wedstrijd schoof hoofdtrainer Henk de Jong aan bij de aanwezige vaste vertegenwoordigers van de pers om voor te beschouwen op het treffen in Noord-Brabant.

“Dat merk je zeker, winnen is altijd goed voor de sfeer en het vertrouwen,” zo trapt De Jong desgevraagd af. “We hebben tegen MVV zeker goede dingen gezien, er zit steeds meer voetbal in de ploeg en we worden stap voor stap ook beter. De ploeg uit Limburg is daarbij ook nog eens een prima voetballende ploeg, dus dat hebben we goed gedaan.”

Als we het dan toch over de TOTO KNVB Beker hebben, gisteravond werd SC Cambuur in de tweede ronde gekoppeld aan FC Dordrecht. De oefenmeester daarover: “Vind het zelf een mooie loting. Als je uit tegen PSV of Feyenoord speelt dan heb je vrijwel geen kans, maar nu hebben we dat wel. FC Dordrecht doet het uitstekend en dat is heel knap en wij hebben nog iets goed te maken daar.”

Voor de medische staf waren het niet de drukste dagen van het jaar, want de ziekenboeg van SC Cambuur is leeg. “We staan er wat dat betreft goed voor, kleine pijntjes zijn er altijd, maar niks om je echt zorgen over te maken. Remco Balk is morgen helaas geschorst en voor de rest is iedereen beschikbaar. Hoe we dat gaan opvangen? Daar gaan we gewoon Wiebe Kooistra neerzetten, die is er klaar voor. We moeten om zijn belasting denken, maar daar moet hij ook doorheen. Wiebe is een echte Harrekiet, die kunnen wel wat hebben.”

Tot slot de verwachtingen van de hoofdtrainer voor het duel bij TOP. “Allereerst vind ik het leuk om Calvin Mac-Intosch, Giovanni Korte en Delano Ladan weer te zien. En ik zeg bijna elke week dat we tegen een lastige tegenstander spelen, maar uit tegen Oss is dat ook nu weer zo. Ze wisselen vaak in de wedstrijd van systeem, dus daar zullen we ons tegen moeten wapenen. We gaan ze in ieder geval zeker niet onderschatten, dan gaan we er aan. We zullen volle bak moeten.”

Morgenavond om precies 20.00 uur gaat de bal rollen in het Frans Heesen Stadion en welgeteld zeventig SCC-ers zullen de geel-blauwen achterna reizen. Thuisblijvers kunnen het duel volgen via het schakelkanaal van ESPN, het radioverslag van Omrop Fryslân en/of Omroep Leeuwarden en op onze eigen officiële social media kanalen, waaronder het verslag op ons account op X (voorheen beter bekend als Twitter).

Foto: www.dijksmedia.nl