058-2963300

Geen stunt SC Cambuur op Super Sunday

21 september 2014, 16:42

Hoewel dit weekend bovenal in het teken stond van de Klassieker, was het treffen tussen PSV en SC Cambuur vanuit sportief oogpunt eigenlijk dé topper van deze speelronde. Een wedstrijd tussen de te verwachten koploper en de verrassing van het nog prille voetbalseizoen. Strijden om de koppositie in de Eredivisie, het zijn hoogtijdagen voor SC Cambuur. Na de eclatante en meer dan verdiende overwinning op FC Groningen bevonden Henk de Jong en zijn manschappen zich immers terug op de derde plek van de ranglijst. Een droompositie die vanzelfsprekend ook werd opgepikt door de media. Radio, televisie, kranten besteden afgelopen week volop aandacht aan het succes van de club en haar sterkhouders. Vanmiddag bleek echter dat de Eindhovense grootmacht een maatje te groot was voor SC Cambuur. Doelpunten van Luuk de Jong, Retro Willems voor rust en Jeffrey Bruma en Adam Maher na rust zorgden ervoor dat PSV met 4 -0 won van de Leeuwarders en hiermee ook een beetje revanche namen op het doelpuntloze treffen van vorig seizoen tussen beide teams.

Gesteund door bijna 500 meegereisde supporters hoopte Cambuur net als vorig jaar te kunnen stunten in het Philips Stadion. Uitgezonderd Wout Droste die progressie boekt in zijn herstel, beschikte de technische staf van Cambuur over een bijna complete selectie. Er moesten dan ook op voorhand, uit luxe, keuzes worden gemaakt. Bijvoorbeeld wie mocht vanmiddag de spitspositie invullen. De keuze viel vanmiddag weer op de volledig fitte Michiel Hemmen.

SC Cambuur bleef in de beginfase gemakkelijk overeind, sterker nog, had het meeste balbezit en liet de bal in het Philips Stadion lekker rondgaan. Na zo’n 20 minuten leek het erop dat er wat gemakzucht bij de ploeg insloop. Dit leidde er ook toe dat PSV in de 21e minuut op voorsprong kwam. Luuk de Jong kopte uit een vrije trap van Adam Maher de 1-0 binnen. In de 37e minuut werd vervolgens de marge verdubbeld toen een voorzet van Jetro Willems na het wegglijden van Leonard Nienhuis onbedoeld in één keer in het doel belandde. Toen vlak voor rust ook nog Lucas Bijker na zijn tweede kaart vroegtijdig het veld moest verlaten, was de angel al snel uit de wedstrijd.

De tweede helft liet een vergelijkbaar wedstrijdbeeld zien. Met het inbrengen van Furdjel Narsingh kwam SC Cambuur ook na het rustsignaal goed uit de startblokken, had ondanks een man minder het meeste balbezit. PSV loerde daarbij op de omschakeling en kon er aanvankelijk weinig tegenover stellen. Desondanks was er in een ondertal situatie gewoonweg geen eer meer te behalen voor SC Cambuur. PSV leek 2 doelpunten wel genoeg te vinden. Uit weer een standaardsituatie kopte Jeffrey Bruma echter in de 78e minuut de 3-0 achter doelman Leonard Nienhuis binnen, waarna Adam Maher in de 82e minuut de eindstand bepaalde op 4-0. Misschien wat geflatteerd, maar overall wel een terechte nederlaag.

Na het komende midweekse beter treffen tegen FC Den Bosch staat er ook volgende weekend in de competitie weer een uitwedstrijd op het programma. Qua ambiance zal het contrast met vandaag groot zijn, want Woudestein vormt dan het decor van de tweestrijd tussen promovendus Excelsior en SC Cambuur. Cambuur heeft goede herinneringen aan deze sympathieke club uit het Rotterdamse Kralingen, want de laatste keer dat deze wedstrijd werd gespeeld behaalde Cambuur het kampioenschap in de Jupiler League. Bovendien treffen we met hun oefenmeester Marinus Dijkhuizen een oude bekende die de ambitie heeft om ooit in de toekomst onze mooie club te trainen. Sentimenten moeten echter volgende week zondag overboord worden gezet, want Excelsior is gewoon één van onze concurrenten. Een mooie gelegenheid derhalve om de goede seizoenstart een passend vervolg te geven.

Opstelling PSV: Jeroen Zoet, Joshua Brenet, Jeffrey Bruma, Karim Rekik, Jetro Willems, Adam Maher, Georginio Wijnaldum, Jorrit Hendrix, Luciano Narsingh (87. Aleksander Boljevic), Luuk de Jong (82. Rai Vloet), Florian Jozefzoon (75. Marcel Ritzmaier)

Opstelling SC Cambuur: Leonard Nienhuis, Marlon Pereira, Lucas Bijker, Etiënne Reijnen, Vytautas Andriuškevičius, Mohamed El Makrini, Albert Rusnák, Erik Bakker, Daniël de Ridder (45. Calvin Mac-Intosch), Michiel Hemmen (46. Furdjel Narsingh), Bartholomew Ogbeche (62. Martijn Barto)

Scheidsrechter: Reinold Wiedemeijer

Gele kaarten: Jetro Willems (PSV)
Rode kaart: Lucas Bijker (2x geel)

Aantal toeschouwers: 30.200