058-2963300

Geen tweede overwinning op rij; wat schreven de kranten?

1 december 2014, 14:18

Dat het niet altijd feest kan zijn in Leeuwarden werd afgelopen zaterdag duidelijk bij de thuiswedstrijd tegen AZ. In een wedstrijd met weinig kansen mochten de Alkmaarders door twee doelpunten van Gudelj de drie doelpunten meenemen. Na de uitzege van een week eerder op FC Utrecht was het dus niet opnieuw feest voor de mannen van Henk de Jong. Wat schreven de kranten over dit duel?

De Leeuwarder Courant kopt ‘Cambuur wil tegen NAC zeperd goedmaken’ en stelt dat SC Cambuur tegen AZ geen moment echt goed in de wedstrijd heeft gezeten: “De aanvallers van Cambuur kwamen minder simpel langs de fysiek sterke AZ-verdedigers, die zich goed gegroepeerd opstelden. Sterker nog, Michiel Hemmen en co hadden amper iets in te brengen. Het bleef bij een kopmogelijkheid van Hemmen, die het moest afleggen tegen de twintigjarige Wesley Hoedt, en een schot op de vuisten van Esteban van Albert Rusnák. Maar toen was de wedstrijd al lang gespeeld.”

En dus is de wedstrijd van zaterdag tegen NAC extra belangrijk geworden. Aanvoerder Mohamed El Makrini: “,,Elke wedstrijd is belangrijk, maar tegen NAC helemaal. Die moeten we gewoon winnen.’’

Ook het Friesch Dagblad is duidelijk in haar oordeel: “AZ laat Cambuur zien wat subtop is”. Het dagblad predikt even verderop realisme: “Volgens rasoptimisten zou SC Cambuur al niet meer over handhaving, maar over play-offs voor Europees voetbal moeten praten. Dat dat laatste op dit moment nog een brug te ver is, bewees de kansloze nederlaag zaterdag tegen sterker AZ: 0-2.”

Al moet er ook niet overdreven worden in negatief opzicht, zo vindt zowel de krant als de Leeuwarder hoofdtrainer: “Van wanhoop of paniek hoeft ook heus geen sprake te zijn in Leeuwarden. Cambuur is even op zijn plaats gezet en meer niet. De Jong sprak wijze woorden: “ We moeten onszelf nu niet de put in praten. Maar de beelden bekijken en er van leren.”

De landelijke kranten zijn ook unaniem in hun oordeel over de wedstrijd en vinden de overwinning van AZ terecht. De Telegraaf kopt “Gudelj zorgt voor zege AZ”.

De Amsterdamse krant zag het volgende spelbeeld: “Beide ploegen waren in de eerste helft redelijk aan elkaar gewaagd. SC Cambuur had het meeste balbezit, maar AZ was in de counter de gevaarlijkste ploeg.”

En tot besluit: “De defensie van SC Cambuur bleef echter veel ruimte weggeven. In de 55e minuut was het opnieuw raak. Gudelj scoorde met een ferme uithaal uit een hoekschop, die door Jeffrey Gouweleeuw knap werd teruggelegd (0-2).”

Ook het Algemeen Dagblad schuift Gudelj naar voren als man van de avond en kopt: “Gudelj heeft plezier bij AZ”. Daarnaast onderschrijft het AD de zienswijze van Henk de Jong: “Trainer Henk de Jong van SC Cambuur noemde de strafschop in de eerste helft, na een vreemde handsbal van Calvin Mac Intosh, het breekpunt in de wedstrijd. ‘Daarna was AZ de betere ploeg’, gaf hij toe.”

In de elftallen van de week van beide kranten vinden we dit keer geen speler(s) terug van SC Cambuur.

Aanstaande zaterdag staat de volgende afspraak voor de mannen van Henk de Jong genoteerd. Dan komt NAC Breda op bezoek in Leeuwarden. De aftrap van dit duel is om 19.45 uur en zowel bij de administratie van het Cambuur Stadion als online zijn nog kaarten verkrijgbaar.

Foto: www.dijksfotografie.com