058-2963300

Gelijkspel in nuttig oefenduel tegen ‘volwassen’ PAOK

26 juli 2014, 19:46

Met nog maar twee weken te gaan tot de start van de competitie stijgt niet alleen de spanning, maar ook het niveau van de (oefen)tegenstanders. Vanmiddag stond in het Gelderse Oosterbeek dan ook de oefenwedstrijd tegen het Griekse PAOK Saloniki (met o.a. Hedwiges Maduro en Maarten Martens) op het programma.

Het was alweer het achtste oefenduel van de campagne ter voorbereiding op het seizoen 2014/2015, en voor het eerst werd er door de mannen van Henk de Jong niet gewonnen. Na negentig minuten voetbal stond er een 1-1 eindstand op het scorebord.

Dat het anders voetballen is tegen een tegenstander van het formaat van PAOK werd al snel duidelijk. Het tempo lag hoger dan de voorbije wedstrijden en de duels waren in alle linies een stuk pittiger.

SC Cambuur - PAOK Saloniki

Door een rake kopbal van Athanasiadis kwamen de Grieken al binnen een kwartier op voorsprong, maar nog voor rust was de stand alweer gelijk. Ajax-huurling Dejan Meleg lepelde een vrije trap vanaf ruim 35 meter prachtig over de Griekse doelman.

In het tweede bedrijf werd de wedstrijd mede door de vele wissels een stuk slordiger, al had SC Cambuur zeker tegen het einde van de wedstrijd het betere van het spel. Tot een doelpunt en dus een overwinning leidde dit echter niet; het bleef in Oosterbeek bij 1-1.

In de twee weken die nog resteren tot de openingswedstrijd tegen FC Twente (9 augustus) staan er naast de trainingen nog twee serieuze afspraken op het programma. Aanstaande dinsdag neemt SC Cambuur het in Menaldum op tegen FC Volendam, en volgende week zaterdag is op de Open Dag FC Emmen de opponent.

Doelpunten:
13’ Athanasiadis
39’ Meleg

Opstelling eerste helft: Nienhuis, Pereira, Reijnen, Dijkstra, Bijker, Bakker, El Makrini, Rusnák, Schepers, Ogbeche en Meleg

Opstelling tweede helft: Nienhuis, Pereira, Reijnen, Dijkstra, Bijker, Bakker, El Makrini, V/d Streek, Schepers, Hemmen en Rusnák