058-2963300
Gelijkspel voor SC Cambuur O15 na spannend duel in Amsterdam

7 november 2017, 10:58

Afgelopen zaterdag reisde SC Cambuur O15 af naar Amsterdam om de strijd aan te gaan met Zeeburgia O15. Om 13.30 uur werd er onder prima weersomstandigheden afgetrapt en de jongens hadden er duidelijk zin in, want het tempo lag direct ontzettend hoog. Na een gelijk opgaande beginfase trok SC Cambuur het initiatief steeds meer naar zich toe en de ploeg van trainer Fedrik Houtstra had een licht overwicht.

Het was dan ook een zeer verdiende voorsprong die Geert Jonkers in de 24e minuut op het scorebord zette uit een corner. Direct na dit doelpunt was er een sterke fase van Zeeburgia, maar tot een doelpunt leidde dit niet.

Na amper vier minuten in de tweede helft was het echter wel raak voor de gastheren van Zeeburgia, die een fraaie steekpass tegen de touwen wist te werken. Hierna werd door beide teams fel gestreden voor de overwinning.

Over en weer werden een aantal stevige overtredingen gemaakt, wat uiteindelijk resulteerde in een rode kaart voor de Amsterdammers. In een open wedstrijd met kansen aan beide kanten ontsnapte later een speler van Cambuur aan een rode kaart na een ongelukkige overtreding. Na een zeer spannende slotfase eindigde de wedstrijd in  1-1.

Na afloop reageerde trainer Fedrik Houtstra: “De wedstrijd was heel intens tegen een fysiek sterke(re) tegenstander. Soms wordt er opgekeken tegen dit soort ploegen uit het westen. Vandaag gingen de jongens de strijd vol aan en toonden geen ontzag. Kortom: een leerzame middag voor mijn team en een punt tegen een directe tegenstander.”