058-2963300

Gelijkspel in Tilburg voelt voor Cambuur als een verliespunt

2 november 2014, 17:06

In het Koning Willem II stadion stond eerder vanmiddag het duel tussen Willem II en SC Cambuur op het programma. Een degradatiekraker als je de kenners en ingewijden aan het begin van dit seizoen moest geloven. Niks is echter minder waar. Beide clubs verrassen tot op heden in positieve zin. Dat komt niet alleen tot uiting in het aantal behaalde punten en een positie in het linker rijtje, maar ook in de lofuitingen over de vertoonde spelopvatting. Vandaag was er maar één team dat recht had op de overwinning en dat was Cambuur. De wedstrijd eindigde echter in een 1-1 gelijkspel. Een uitermate zuur punt. Niet alleen doordat de gelijkmaker pas in blessuretijd viel, maar zeker ook gelet op het spelbeeld van de complete wedstrijd die grotendeels door Cambuur werd gedomineerd.

Met de weer van een kuitblessure herstelde Daniël de Ridder en Wout Droste als vanouds op de rechtsback positie begonnen de Leeuwarders aan dit belangrijke duel. Cambuur had na 7 minuten op voorsprong kunnen en eigenlijk moeten komen. Etiënne Rijnen mocht uit een hoekschop ongehinderd binnenkoppen, maar de doelman van de Tilburgers wist een vroeg openingsdoelpunt op miraculeuze wijze te voorkomen. Ook in het vervolg van de eerste helft werd Cambuur steeds meer de bovenliggende ploeg. Het miste echter de absolute overtuiging om zichzelf te belonen voor het goede spel. Willem II kwam in deze fase een aantal malen met de schrik vrij en had met name erg veel moeite met de beide vleugelspelers. De Tilburgse defensie had erg veel moeite om Furdjel Narsingh en Daniël de Ridder in bedwang te houden. Beide ploegen gingen zodoende met de brilstand aan de thee. En daar konden de Leeuwarders het minst tevreden mee zijn, want de geel blauwen verzuimden in de eerste helft om afstand te nemen van de Tricolores.

In het begin van de tweede helft gooide Willem II meer de schroom van zich af en dook een aantal malen gevaarlijk op voor het doel van Leonard Nienhuis. Het spelniveau van Cambuur was in de tweede helft beduidend minder dan in de eerste helft. Michiel Hemmen leek vlak na zijn invalbeurt direct beslissend te zijn. Maar zijn inzet werd gekraakt door Dries Wuytens. Ook in deze fase had je weer het gevoel dat als er toch één ploeg de ban zou breken het Cambuur was. En in de 74e minuut was het dan eindelijk raak. Albert Rusnák speelde zich uit een pass van Furdjel Narsingh mooi vrij en schoof de bal onder Kostas Lamprou door. 0-1 De Slowaakse middenvelder was weer de gevierde man. Vlak na deze openingstreffer had Cambuur een uitgelezen mogelijkheid om de score verder op te voeren, maar verzuimde dit. De promovendus ging steeds meer risico nemen, achterin één op één spelen en kwam geheel tegen de verhoudingen in toch in blessuretijd nog op 1-1. Een enorme domper, waarna Willem II nog aanzette voor een slotoffensief. Gescoord werd er echter niet meer, maar het was overall duidelijk dat Cambuur met een kater huiswaarts keerde.

Het zijn bijzondere weken voor Cambuur. De Derby, doorgaan in het KNVB-bekertoernooi en in eigen huis Feyenoord op bezoek. En komend weekend weer een prachtig affiche: landskampioen Ajax dat op bezoek komt. De Amsterdammers krijgen deze week eerst nog FC Barcelona op bezoek en mogen zich dan op maken voor een heksenketel in Leeuwarden. Mogelijk wordt dan eindelijk een team uit de traditionele top 3 op een nederlaag getrakteerd.

Opstelling Willem II: Kostas Lamprou, Freek Heerkens, Jordens Peters (79. Jerson Cabral), Dries Wuytens, Mitchell Dijks, Robbie Haemhouts, Stijn Wuytens, Ali Messaoud, Terell Ondaan (60. Bruno Andrade), Samuel Armenteros, Ben Sahar (83. Robert Braber)

Opstelling SC Cambuur: Leonard Nienhuis, Wout Droste, Etiënne Reijnen, Lucas Bijker, Vytautas Andriuškevičius, Mohamed El Makrini, Albert Rusnák (83. Erik Bakker),

Sander van de Streek, Daniël de Ridder, Bartholomew Ogbeche (69. Michiel Hemmen), Furdjel Narsingh (93. Calvin Mac-Intosh)

Scheidsrechter: Jeroen Sanders

Gele kaarten: Daniël de Ridder (SC Cambuur)

Aantal toeschouwers: 11.095

Foto: www.dijksfotografie.com