058-2963300
Gelijkspel voor SC Cambuur in eerste oefenduel onder Ultee

Gelijkspel voor SC Cambuur in eerste oefenduel onder Ultee

4 december 2022, 16:08

Koud, waterkoud zelfs. Dat was het vanmiddag in het Cambuur Stadion en dus was het aan de heren spelers om de aanwezige supporters op te warmen met goed voetbal en wellicht een aantal doelpunten. Dat moest gebeuren tegen oefentegenstander Heracles Almelo, de huidige koploper van de Keuken Kampioen Divisie.

Sjors Ultee, die vandaag debuteerde voor eigen publiek als hoofdtrainer van SC Cambuur, gunde iedereen die fit genoeg was een helft om zich te laten zien en dat leverde zowel voor als na de thee een mix op van basis, wissel en Onder 21-spelers. Bij de gasten uit Almelo stond wel het keurkorps aan de aftrap en dat is begrijpelijk, aangezien zij volgend weekend alweer in actie komen voor de competitie.

Voor de thee waren het vooral Van Wermeskerken en Paulissen die zich aan geel-blauwe zijde positief wisten te onderscheiden, al moet ook zeker een eervolle vermelding naar Maxwell Rodrigues, afkomstig uit het kampioensteam van SC Cambuur Onder 21. Al in de zevende minuut wist hij uit een corner van Hoedemakers de score te openen. Na een scrimmage kwam de bal pardoes voor zijn voeten en via de onderkant van de lat was het al vroeg in de wedstrijd 1-0.

Daar zou het wat doelpunten betreft bij blijven in de eerste helft, al hadden met name Breij namens SC Cambuur (schot voorlangs) en Cicilia namens Heracles Almelo (teenlengte te kort bij een voorzet) daar verandering in kunnen brengen.

Met liefst tien nieuwe spelers binnen de lijnen voor SC Cambuur (alleen Virginia mocht blijven staan) lag het tempo een stuk lager en of het met elkaar te maken het of niet; ook de kansen waren schaars. De grootste leverde dan wel meteen een treffer op en helaas voor de bewoners van het Cambuurplein viel die in de verkeerde goal. Tot twee keer toe werd er niet doortastend ingegrepen door de Leeuwarder defensie en het was Scheperman die met een droge schuiver in de linkerhoek wist te profiteren.

De ingevallen Tom Boere had in de slotfase nog iets kunnen doen aan die gelijke stand, maar zijn poging om de bal met gevoel over Brouwer te schieten had niet het beoogde resultaat. Zo bleef het in een ijskoud Cambuur Stadion bij 1-1 en is de kop er nu echt af voor hoofdtrainer Sjors Ultee.

Voor SC Cambuur staat er weer een volle trainingsweek op de agenda met op de vrijdag een besloten oefenduel. De maandag daaropvolgend wordt er koers gezet naar San Pedro Del Pinatar voor een trainingskamp van een week onder de Spaanse zon.

Opstelling SC Cambuur eerste helft: Virginia; Van Wermeskerken, Mac-Intosch, Bergsma (C), Sylla; Hoedemakers, Paulissen, Breij; Rodrigues, Uldrikis en Balk

Opstelling SC Cambuur tweede helft: Virginia; Van der Meer, Tol, Smand, Bangura; Van Kaam, Jacobs, Smit; Mambimbi, Boere en Pichel (’60 Sango, ’87 Nartey)

Opstelling Heracles Almelo eerste helft: Brouwer; Roosken, Sonnenberg, Hoogma (C), Rente; Vejinovic, Schoofs, Bruns; Laursen, Cicilia en Hansson

Opstelling Heracles Almelo tweede helft: Bucker, Mokono, Bakboord, Les, Deyonge, Scheperman, Ibrahimoglu, Sierra, Lunding, Armenteros, Wehmeyer

Scheidsrechter: Robin Hensgens

Scoreverloop:
7’ 1-0, Rodrigues
67’ 1-1, Scheperman

Foto: www.dijksmedia.nl