058-2963300
Gelijkspel voor SC Cambuur in nuttig oefenduel aan De Oude Meerdijk

Gelijkspel voor SC Cambuur in nuttig oefenduel aan De Oude Meerdijk

4 oktober 2022, 15:57

Drie dagen na de klinkende 3-0 zege van SC Cambuur op PSV mochten de reserves, aangevuld met wat verse krachten van Onder 21, aantreden op De Oude Meerdijk. Hier werd onder leiding van Bosschaart en Barto (Henk de Jong keek toe vanaf de tribune) geoefend tegen mede-Eredivisionist FC Emmen.

Een mooie gelegenheid om wedstrijdritme op te doen, maar natuurlijk ook om aan de staf te laten zien wat je in huis hebt. En die boodschap hadden de in het groen-goud gestoken Leeuwarders goed begrepen.

Na een kwartier spelen stond de 0-1 namelijk al op het scorebord. Na een puike steekbal van Felix Mambimbi was het Milan Smit die de bal net genoeg toucheerde om er een echte spitsengoal van te maken.

SC Cambuur was zeker voor rust de betere ploeg en had genoeg mogelijkheden om de score uit te breiden. Eerst was er een kans voor Breij (na een goede teruggetrokken voorzet van Bangura), toen een pegel van net buiten de zestien van Hoedemakers (na prima voorbereidend werk van Sambissa en Smit) en vlak voor rust mocht Timan na een splijtende pass van Mac-Intosch aanleggen in de zestien.

Gescoord werd er in het eerste bedrijf echter niet meer, ook niet door gastheer FC Emmen. Dat werd overigens wel degelijk een aantal keer gevaarlijk, voornamelijk uit slordigheden in de opbouw van SC Cambuur, maar wist daar mede door een aantal puike reddingen van Ruiter niet van te profiteren.

Saai was het ook na rust zeker niet in Emmen, het spel golfde op en neer, maar de kansen waren schaarser en de wissels maakten het er niet beter op.

Het slotakkoord was nog wel voor FC Emmen, dat uit een afgeslagen voorzet een niet te missen kans kreeg. Invaller Van Ekeris was degene die mocht aanleggen en de bal achter de volstrekt kansloze Ruiter in de hoek wist te schuiven. Nadat de sterk spelende Mambimbi het nog een keer probeerde met een vlammend schot vloot de scheidsrechter af en zo bleef het vanmiddag bij 1-1.

Morgen staat er een rustdag op het programma voor de eerste selectie en daarna gaat het vizier vol op de kraker van zondag: Go Ahead Eagles-uit.

Opstelling FC Emmen: Van der Hart; Luzayadio, Heylen, Dirksen, Bouchouari; El Messaoudi, Toufiqui (80’ Quispel), Scholte; Pacheco (75’ Van Ekeris), Güçlü (31’ Sanchez), Assehnoun

Opstelling SC Cambuur: Ruiter; Van der Meer, Smand, Mac-Intosh, Bangura (63’ Veldman); Hoedemakers, Timan (81’ Sango), Breij (57’ Pichel); Sambissa, Smit, Mambimbi

Scoreverloop:
15’ 0-1, Smit
84’ 1-1, Van Ekeris

Foto: www.dijksmedia.nl