058-2963300
Gemeente Ouder-Amstel drie dagen vooraf: uitsupporters niet welkom

Gemeente Ouder-Amstel drie dagen vooraf: uitsupporters niet welkom

26 oktober 2021, 11:20

Overmorgen neemt SC Cambuur het in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker op tegen de amateurs van AFC Ajax. Dit duel zal worden gespeeld op Sportpark De Toekomst en tot onze grote frustratie heeft de Gemeente Ouder-Amstel besloten dat supporters van SC Cambuur hierbij niet aanwezig mogen zijn.

Burgemeester Langenacker heeft dit, ondanks herhaaldelijke verzoeken van directie en KNVB, bovendien pas maandag laat in de middag middels een officieel schrijven kenbaar gemaakt.

Hoe dit precies zit? Tijdens het vooroverleg tussen SC Cambuur en Ajax op 7 oktober is medegedeeld dat de Politie Amsterdam een negatief advies heeft gegeven aan de burgemeester van Ouderkerk aan de Amstel over het meenemen van supporters. De onderbouwing die hiervoor werd gegeven is dat de infrastructuur van De Toekomst zich niet leent voor risicowedstrijden, opgeteld bij negatieve ervaringen uit het recente verleden.

Wat ons betreft een hele dunne argumentatie, helemaal gezien het feit dat we de afgelopen seizoenen zonder enige problemen te gast zijn geweest bij Jong Ajax op Sportpark De Toekomst.

Als club hebben we hierna direct contact proberen te zoeken met de Gemeente Ouder-Amstel om onze bezwaren kenbaar te maken. Dit hebben we ook officieel middels mail en brief gedaan, maar een reactie bleef uit. Tot gistermiddag laat, waardoor er nu geen tijd meer is om met elkaar in gesprek te gaan en tot een constructieve oplossing te komen.

In onze optiek een zeer teleurstellende manier van handelen en communiceren, die bovendien volledig in strijd is met de ingezette koers van normalisatie als het gaat om het bezoeken van uitwedstrijden. Om solidair te zijn met onze supporters zullen we donderdagavond dan ook met een minimale delegatie vanuit de club afreizen naar Amsterdam.

Foto: www.dijksmedia.nl