058-2963300

Gouden doelpunt Van de Streek geeft Cambuur lucht

28 februari 2015, 23:46

Voor de tweede achtereenvolgende keer in een thuiswedstrijd was Sander van de Streek matchwinnaar. Tegen SC Heerenveen scoorde hij twee keer, tegen Heracles Almelo was één golden goal voldoende. De voorsprong oogde benauwd, maar Cambuur is eigenlijk geen enkel ogenblik in gevaar geweest. Een paar minuten in het begin en vlak na de rust drongen de bezoekers aan, maar het waren niet meer dan speldenprikjes. Leonard Nienhuis, man of the match trouwens, hoefde slecht één keer echt op te treden. Dat was na bijna een uur spelen. Hij reageerde formidabel op een inzet van Bryan Linssen in de korte hoek. De Heracles-aanvaller vloog daarbij tegen de paal op en raakte gewond.

Cambuur had al na ruim twintig minuten twee keer moeten wisselen. Sinan Bytyqi en Mohamed el Makrini moesten geblesseerd het veld verlaten. Zeker het uitvallen van El Makrini baarde zorgen. De onverzettelijke aanvoerder, die voorop in de strijd ging, zie je niet graag hinkend voortijdig naar de spelerstunnel gaan. De vervangers – Daniël de Ridder en Mart Dijkstra – hadden echter geen moeite om het overwicht van Cambuur te bevestigen.

Na een onstuimig begin, beide ploegen wilden even een visitekaartje afgeven, nam Cambuur het initiatief en gaf dat nauwelijks meer uit handen. In no time forceerde de formatie van Henk de Jong drie van de totaal acht corners – Heracles kwam niet verder dan één –  en uit de derde raakte Van de Streek via een tegenstander de paal. Furdjel Narsingh testte keeper Bram Castro nog een keer, Lucas Bijker had dat ook al gedaan, maar in de negentiende minuut was het echt raak. Centrale verdediger Etiënne Reijnen mocht na een interventie vrij opstomen en gaf op tijd de bal aan Sander van de Streek. Die haalde fantastisch uit. Castro was kansloos. Een golden goal, die meer dan drie punten waard is. De Ridder was dichtbij een verdubbeling van de score, Van de Streek vlak voor rust eveneens, maar Cambuur liet het bij die 1-0.

Geen stand voor de zich weer enthousiast tonende twaalfde man om vrolijk van te worden. Een uitval en je loopt schade op. In de 57-ste minuut leek het die kant op te gaan toen Linssen kansrijk de korte hoek op zocht. Leonard Nienhuis redde spectaculair en verdiende alleen al daarmee zijn ‘onderscheiding’. Cambuur kwam niet meer in gevaar. Erik Bakker schakelde voor een groot deel Simon Cziommer uit en haalde daarmee de angel uit de ploeg.

Trainer John  Stegeman vond dat Heracles van ‘een goed Cambuur’ had verloren. Hij was blij dat het bij de rust nog maar 1-0 stond. Stegeman is er evenwel van overtuigd dat zijn ploeg in de ere-divisie blijft. Henk de Jong deelde een groot compliment aan zijn ploeg. Zeker in de eerste helft vond hij dat er fantastisch was gespeeld.

De teller staat nu op 33 punten uit 25 wedstrijden en daarmee bemant Cambuur de negende stek. Linker rijtje dus en 12 punten los van de gevarenzone. De goal van Sander is in feite meer dan drie punten waard. Dit mut goed komme.

SC Cambuur: Nienhuis; Droste, Reijnen, Bijker, Andriuskevicius; Bakker, El Makrini (25. Dijkstra), Van de Streek; Narsingh (76. Barto), Ogbeche, Bytyqi (23. De Ridder).

Heracles-Almelo: Castro; Schenkeveld, Aktaou, Zomer, Breukers, Fledderus (46. Cziommer), Vujicevic, Avdic, Bruns, Linssen (58.Navratil), Darri (46.Bel Hassani).

Scheidsrechter: Higler.

Scoreverloop:19. 1-0 Van de Streek

Kaarten: Geel: Andriuskevicus en Barto (Cambuur), Bruns (Heracles)

DE-man of the match Leonard Nienhuis kreeg de bloemen van Piet’s Bloemenboetiek.

Wedstrijdsponsor: Asito Klus2fix, Leeuwarden Balsponsor: Vrieservice, Drachten Aanvoerdersponsor: Mom Beheer, Leeuwarden Wisselsponsor De Haan Advocaten & Notarissen

Ballenjongens- meisjes ZMVV Zeerobben, Harlingen

Volgende thuiswedstrijd zaterdag 14 maart om 19.45 uur tegen FC Utrecht. Foto: www.dijksfotografie.com