058-2963300
Goudhaantje Robert Mühren bezorgt SC Cambuur drie belangrijke punten

Goudhaantje Robert Mühren bezorgt SC Cambuur drie belangrijke punten

9 maart 2020, 22:07

Na het meeslepende treffen met Jong PSV ruim een week geleden stonden de manschappen van Henk de Jong vanavond opnieuw tegenover een beloftenelftal. Op het AFAS Trainingscomplex in Wijdewormer waren de talentvolle beloften van AZ de tegenstander. Het tot op heden bijzonder succesvolle seizoen van de Leeuwarders kent mogelijk zijn oorsprong in de vorige editie van dit duel. Want op 4 februari 2019 verloor Cambuur tamelijk kansloos van Jong AZ, waarna de beleidsmakers op deze mistroostige maandagavond besloten dat het roer drastisch om moest en dat onze club behoefte had aan een ‘type’ Henk de Jong. Dat deze in eigen persoon op het oude nest zou terugkeren had toen nog niemand voorzien, maar dat dit besluit tot op heden niet verkeerd heeft uitgepakt kan zelfs de grootste raspessimist niet ontkennen. Winnen in Wijdewormer van de jongelingen van AZ is dit seizoen echter geen vanzelfsprekendheid. Heeft de ploeg van Koen Stam buitenhuis nog wel eens moeite om een wedstrijd winnend af te sluiten, op het eigen trainingscomplex wordt menig tegenstander verrast. De Graafschap, Almere City FC en FC Volendam weten hierover dit seizoen mee te praten. In de spannende titelstrijd was er voor de Leeuwarders dan ook alles aan gelegen om zich deze maandagavond niet te laten verrassen. Gesteund door het volledig gevulde uitvak gebeurde dat gelukkig ook niet. De huidige nummer één van de ranglijst won door twee doelpunten voor rust van Robert Mühren en eentje van Michael Breij in de slotfase met 0-3.

Op de geblesseerde Giovanni Korte na stonden dezelfde spelers van Cambuur aan de aftrap die in de wedstrijd tegen Jong PSV ook begonnen. Jamie Jacobs was de vervanger van Giovanni Korte, waardoor Michael Breij een linie doorschoof. Bijzonder goed nieuws was dat Sam Hendriks na zijn ernstige blessure weer voor het eerst bij de wedstrijdselectie zat. Bij de thuisploeg stond een aantal spelers in de basis die ook met enige regelmaat hun opwachting in het eerste elftal van AZ maakten. De eerste kansen van de wedstrijd waren voor Robert Mühren, maar de topscoorder slaagde er in het eerste kwartier nog niet in de trekker definitief over te halen. In de twintigste minuut was het wel raak en hoe! Op heerlijke wijze lepelde hij vanaf links de bal over de verbouwereerde doelman Rody de Boer, waarna de bal via de rechterpaal in het doel belande. Een wereldgoal waar Robert Mühren dit seizoen patent op lijkt te hebben. Een kwartier later maakte hij na fraai voorbereidend werk van Mees Hoedemakers de 0-2. Alweer de zesentwintigste treffer van de Volendamse spits. Op slag van rust liet Sonny Stevens weer eens zien een meer dan voortreffelijke sluitpost te zijn door tot tweemaal toe een inzet van Jong AZ onschadelijk te maken, waarna de bal enigszins fortuinlijk via de paal weer in het veld terecht kwam. Zodoende zochten beide ploegen met een 0-2 ruststand de kleedkamers op.

Na de theepauze veranderde er niet zoveel aan het spelbeeld, al ging er aan beide kanten toch het nodige mis. De kansen waren op een hand te tellen, maar de Leeuwarders kwamen ook bijna geen enkele keer in de problemen. Halverwege de tweede helft zorgde een voorzet van Robin Maulun op Michael Breij voor een opleving. De volley van de rechteraanvaller ging echter rakelings voorlangs. De beloften van AZ bleven echter geloof houden in een goede afloop en zochten regelmatig de aanval op. Maar ook vanavond was Cambuur defensief weer solide, waardoor de zevende overwinning op rij voor de Leeuwarders niet meer in gevaar kwam. In blessuretijd zorgde Michael Breij zelfs met een prachtig doelpunt nog voor de 0-3 eindstand.

Aanstaande vrijdag staat opnieuw een wedstrijd in het Cambuur Stadion op het programma waar een ieder met een geel blauw hart reikhalzend naar zal uitkijken. Dan komt NAC uit Breda naar Leeuwarden toe. Aan het begin van het seizoen waren de Bredanaars de grote favoriet op de titel in de Keuken Kampioen Divisie, maar dat pakte iets anders uit. Toch probeert de Noad Advendo Combinatie onder leiding van de onlangs aangestelde Peter Hyballa promotie via de nacompetitie te bewerkstelligen, dus Cambuur zal alles op alles moeten zetten om de punten in eigen huis te houden en revanche te nemen op de 1-0 nederlaag in de heenwedstrijd in Breda.

Opstelling Jong AZ: Rody de Boer, Mauro Savastano, Maxim Gullit, Yukinara Sugawara, Kenzo Goudmijn, Peer Koopmeiners (50. Joerie Church), Håkon Evjen, Albert Gudmundsson (46. Thijs Oosting), Mohamed Taabouni (68. Félix Andrade Correia), Ferdy Druijf, Zakaria Aboukhlal

Opstelling SC Cambuur: Sonny Stevens, Doke Schmidt, Calvin Mac-Intosch, Erik Schouten, David Sambissa, Mees Hoedemakers (76. Stanley Akoy), Robin Maulun, Jamie Jacobs, Michael Breij, Robert Mühren (84. Delano Ladan), Ragnar Oratmangoen (73. Jarchinio Antonia)

Scheidsrechter: de heer E. (Edgar) Bijl

Gele kaarten: Robin Maulun, Doke Schmidt (SC Cambuur) en Kenzo Goudmijn (Jong AZ)

Aantal toeschouwers: 700

Foto: www.cambuurimages.nl