058-2963300
Grote Issa Kallon-show bezorgt SC Cambuur de koppositie

Grote Issa Kallon-show bezorgt SC Cambuur de koppositie

18 oktober 2019, 23:31

Vier thuiswedstrijden met zeventien doelpunten, slechts vier tegentreffers en evenveel geel-blauwe feestjes op de tribunes. Het kan niet op en ook niet veel beter dan dat zou je toch denken. Toch wel, moet de jonge, gretige selectie van Henk de Jong hebben gedacht, want vanavond was het opnieuw raak. En hoe. Het volgende slachtoffer was TOP Oss en zij werden na opnieuw een heerlijke voetbalavond aan het Cambuurplein met 5-1 terug de bus in gestuurd naar Brabant.

In de afgelopen weken werd Issa Kallon met zijn dreiging en assists steeds belangrijker voor SC Cambuur, maar één ding ontbrak er nog aan. Juist, doelpunten. Er ging geen interview met de snelle aanvaller voorbij of er werd gevraagd naar zijn magere productie. Na vanavond zal dat wel even anders zijn, want Kallon vond niet één, niet twee, niet drie, maar liefst vier keer het net. De laatste keer dat een speler in het geel-blauw dat flikte was in 1997, toen Haagse Harry van der Laan de gehele productie tegen Excelsior voor zijn rekening nam.

Trainer Klaas Wels liet zijn ploeg starten in een behoudend 5-3-2 systeem en daarmee was de schone taak voor SC Cambuur om door die verdedigende stellingen te breken. Zou dit snel lukken, dan was de kans op een soevereine avond groot, maar andersom, hoe langer dit uit zou blijven, hoe moeizamer het duel zou verlopen. Het werd het eerste scenario en dat was, zoals gezegd, vooral te danken aan een ontketende Issa Kallon.

In de tiende minuut opende hij met een fraai afstandsschot de score en in de 2e helft deed hij dat nog eens dunnetjes over met drie prima doelpunten. De opluchting was zichtbaar groot en dat hij later met een publiekswissel als Man of the Match van het veld ging maakte de avond compleet. De productie van 68 wedstrijden werd in één avond verdubbeld.

Wie het andere Cambuur-doelpunt maakte? Wie anders dan Robert Mühren. De spits werd vooraf in het zonnetje gezet met de uitreiking van het Bronzen Schild voor de topscorer van de Eerste Periode in de Keuken Kampioen Divisie. Hij bekroonde deze prijs met een echte spitsengoal na een gruwelijke fout van centrale verdediger Piqué.

Het feest was helemaal compleet toen de supporters doorkregen dat zowel De Graafschap, Excelsior en NAC Breda punten lieten liggen en daarmee SC Cambuur zich, in ieder geval voor even, de trotste koploper mag noemen. Het ‘Wij staan bovenaan’ schalde van de tribunes na afloop van een memorabele avond voor niet alleen Kallon, maar eigenlijk heel SC Cambuur. De trots is terug, de synergie tussen club, supporters en selectie is enorm en dat kan zomaar eens tot hele mooie dingen leiden.

De volgende afspraak voor de mannen van Henk de Jong is volgende vrijdag. Dan staat de ontmoeting met de beloften van FC Utrecht op het programma.

Opstelling SC Cambuur: Stevens, Van Deelen, Mac-Intosch, Nieuwpoort, Sambissa; Hoedemakers, Akoy (76’ Paulissen), Maulun; Oratmangoen (67’ Antonia), Mühren en Kallon (83’ Ladan)

Opstelling TOP Oss: Perquis; Rommens, Piqué, Asmelash, Stuy v/d Herik, Fleuren; Kaak, Rommens, Overgoor; Langedijk en Gravenberch

Scheidsrechter: Christiaan Bax

Gele kaarten: Geen

Supporters aanwezig: 8.243

Scoreverloop:
10’ Kallon
45+1 Mühren
49’ Kallon
73’ Kallon
79’ Kallon

Holland Casino Leeuwarden Man of the Match:
Issa Kallon

Wedstrijdsponsor: Energie Inspectie
Balsponsor: Airpress
Aanvoerdersbandsponsor: Watersportservice Berend Mink

Foto: www.cambuurimages.nl