058-2963300
Hampie VS Rein: Hoe denken onze Ereleden het duel tegen de koploper?

Hampie VS Rein: Hoe denken onze Ereleden het duel tegen de koploper?

16 maart 2018, 16:30

Ook dit seizoen nemen Ereleden Hampie Bakker en Rein de Vries het elke thuiswedstrijd van SC Cambuur weer tegen elkaar op om te bepalen wie van de heren de beste voorspeller is. Vorig seizoen ging Hampie er met de bloemen vandoor, dus laatstgenoemde zal gebrand zijn om dit jaar de overwinning te pakken. Onderstaand de prognoses voor het duel tussen SC Cambuur en N.E.C. Nijmegen.

Hampie Bakker:
“Vanavond is onze tegenstander N.E.C. uit Nijmegen; een club met een rijke historie wat betreft het spelen op het hoogste niveau. Zij speelden jarenlang in de Eredivisie doch de laatste jaren handhaafden zij zich moeilijker en volgde een turbulente periode. In 2014 degradatie naar de Jupiler League, doch in de seizoenen 2015 -2017 weer Eredivisie. Dit seizoen weer Jupiler League, doch met 59 punten op de 1e plaats. Er werd 17 keer gewonnen, 12 thuis en 5 uit; 5 keer gelijk gespeeld, 3 thuis en 2 uit en er werd 6 keer uit verloren. Een zware klus voor onze spelers vanavond doch niettemin zijn wij optimistisch na een toch weer wat herstel met een overwinning en een gelijkspel tegen Jong PSV. Eens te meer blijkt uit een dergelijke wedstrijd maar weer eens de competitievervalsing. Jong PSV met overwegend spelers die het weekend niet speelden met daar tegenover onze spelers met 2 wedstrijden in 4 dagen. En dat in een sfeerloze omgeving met een handvol toeschouwers. KNVB beraad je nader. Onze vroegere trainer Sandor Popovics zou gezegd hebben “Ik heb ze allemaal een hand gegeven”. Dan nog even de prognose waar het tenslotte om gaat;  een 3-2 overwinning.”

Uitslag: 3-2

Rein de Vries:
“Na de overwinning op Almere City FC en het keurige gelijkspel, tegen het met veel 1e selectiespelers spelende Jong PSV. Dan vanavond de wedstrijd tegen kampioenskandidaat  N.E.C. De laatste wedstrijden m.i. weer iets beter in vorm. Toch zijn wij niet kansloos tegen de Nijmegenaren. In uitwedstrijden  hebben zij ook nogal wat puntenverlies geleden, dus als wij met het nodige vertrouwen het veld in stappen en uitgaan van onze kracht kunnen wij de gasten op een nederlaag trakteren. De komende twee wedstrijden, tegen N.E.C. en uit tegen Fortuna Sittard zijn op papier althans, voorlopig even de moeilijkste wedstrijden. Als wij deze wedstrijden bijvoorbeeld drie punten zouden kunnen bijschrijven, de geblesseerde spelers ook weer kunnen aansluiten, acht ik de kans heel groot dat wij met onze club kunnen deelnemen aan de Play-Offs. Mijn voorspelling is een 2-1 zege voor SC Cambuur.”

Uitslag: 2-1

Tussenstand: 18-15

De puntentelling is als volgt:
Uitslag goed: 5 punten
Verschil in doelpunten goed: 3 punten
Winnaar goed: 1 punt

Foto: www.dijksfotografie.nl