058-2963300
Hampie VS Rein | Hoe denken onze Ereleden over het duel van vanavond?

Hampie VS Rein | Hoe denken onze Ereleden over het duel van vanavond?

14 april 2017, 15:20

Ereleden Hampie Bakker en Rein de Vries nemen het elke thuiswedstrijd van SC Cambuur tegen elkaar op om te bepalen wie van de heren de beste voorspeller is. Onderstaand de prognoses voor het duel tussen SC Cambuur en Telstar.

Hampie Bakker:
“Na een prachtige overwinning op een in vorm stekend NAC  in het altijd roerige “Avondje van NAC” is het vanavond tegen een iets minder presterend Telstar van veel belang om bij de les te zijn en ook voor de volgende wedstrijden geconcentreerd naar de 2e ronde van de Play-Offs te spelen. De tegenstander roept bij mij herinneringen uit mijn voetbaltijd op n .l. aan de toen bekende clubs VSV (Velsen) en Stormvogels (IJmuiden) waaruit Telstar na een fusie in 1963 is voortgekomen. Clubs die altijd verzorgd voetbal speelden met toen bekende internationals als Piet van der Kuil (VSV) en Piet Kraak (keeper Stormvogels). Telstar staat thans op een 17e plaats. Uit de 33 wedstrijden werden 34 punten behaald  door 8 overwinningen en 10 gelijke spelen. Hopelijk probeert Telstar vanavond ook met aanvallend voetbal, zoals zij wel vaker laten zien, resultaat te behalen en niet zoals wij vaker gewend zijn een sterk verdedigend elftal te zien krijgen dat alleen op de counter speelt. De 10 gelijke spelen moge een waarschuwing zijn. Een overwinning  van  2 – 0 zie ik toch wel gebeuren.”

Uitslag: 2-0

Rein de Vries:

“Vanavond de wedstrijd tegen Telstar, ook wel de Witte Leeuwen genoemd. In een ver verleden speelden zij jarenlang in de Eredivisie. Toen nog sportpark Schonenberg in Velsen-Zuid. Onze club is Telstar tijdens dit seizoen al twee keer tegen gekomen als tegenstander. Eerst in de voorbereiding in Franeker en in Velsen-zuid voor de competitie. Beide keren resulteerde dat in een overwinning voor SC Cambuur. Onze club heeft mij, en naar ik aan neem meer Cambuur aanhangers, positief verrast door op overtuigende wijze NAC Breda in eigen huis te verslaan. Alle credits voor Sipke Hulshoff en Arne Slot. Het elftal staat er prima op. Leuk is dat er bij ons een paar spelers tegen hun “oude club” voetballen. Ondanks het feit dat we Telstar dus eerder twee keer hebben verslagen moeten onze jongens Telstar zeker niet onderschatten. Het is altijd een ploeg die technisch zeer verzorgd voetbal speelt. Als onze jongens met dezelfde inzet spelen als afgelopen vrijdag verwacht ik een 4-1 overwinning voor SC Cambuur.”

Uitslag: 4-1

Tussenstand: 18-14

De puntentelling is als volgt:
Uitslag goed: 5 punten
Verschil in doelpunten goed: 3 punten
Winnaar goed: 1 punt

Foto: www.dijksfotografie.com