058-2963300
Hampie VS Rein: Hoe denken onze Ereleden over SC Cambuur – FC Dordrecht?

Hampie VS Rein: Hoe denken onze Ereleden over SC Cambuur – FC Dordrecht?

15 december 2017, 17:30

Ook dit seizoen nemen Ereleden Hampie Bakker en Rein de Vries het elke thuiswedstrijd van SC Cambuur weer tegen elkaar op om te bepalen wie van de heren de beste voorspeller is. Vorig seizoen ging Hampie er met de bloemen vandoor, dus laatstgenoemde zal gebrand zijn om dit jaar de overwinning te pakken. Onderstaand de prognoses voor het duel tussen SC Cambuur en FC Dordrecht.

Hampie Bakker:
“Na de degradatie uit de Eredivisie zijn de resultaten van FC Dordrecht vrij pover geweest, evenals tot nu toe die van ons  dit seizoen. FC Dordrecht doet het nu echter iets beter. Na een  19e plaats in het vorig seizoen staat het team thans op de 13e plaats met 19 punten. 2 punten meer dan SC Cambuur, maar een wedstrijd meer gespeeld. FC Dordrecht won 3 maal in thuis- en 2 maal in uitwedstrijden. In 4 thuiswedstrijden werd er gelijkgespeeld. Dat wij vorig seizoen 2 maal van hen hebben gewonnen is echter geen garantie voor nu. In de laatste bekerwedstrijd verloren zij uit van GVVV met 1-0; onze aanstaande tegenstander volgende week dinsdag. Wees ook hier voor gewaarschuwd, hun doelsaldo is 24 – 41, waaruit blijkt dat zij iets beter scoren dan wij, maar met de 41 tegen doelpunten zij het meest gepasseerd zijn, waarvan 21 in uit wedstrijden. Ik ga dan ook uit van een 3-1 overwinning.”

Uitslag: 3-1

Rein de Vries:
“In het verleden hebben wij, SC Cambuur, belangrijke duels gespeeld tegen DFC en  DS’79, de voorgangers van FC Dordrecht. In 1965 in Apeldoorn voor 20.000! toeschouwers een beslissingsduel om promotie naar de 1e divisie tegen DFC en in 1987 de allesbeslissende wedstrijd in Leeuwarden tegen DS’79 om promotie naar de Eredivisie. De eerstgenoemde wedstrijd wist SC Cambuur met 6-2 te winnen, de laatste wedstrijd voor 16.000! toeschouwers verloren wij met 0-2. De wedstrijd van vanavond biedt voor onze club kansen om de aansluiting met de middenmoot te bewerkstelligen. Vorig jaar hadden de Dordtenaren een moeilijk seizoen. Dit jaar gaat het een stuk beter. Zij slagen er in om met beperkte middelen altijd weer een redelijk goed elftal samen te stellen. Slaagt het duo Sipke Hulshoff en Jan Bruin er in om onze supporters opnieuw een prettig weekend te bezorgen? Ik heb er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken. Mijn prognose, een 4-1 overwinning voor SC Cambuur.”

Uitslag: 4-1

Tussenstand: 8-1

De puntentelling is als volgt:
Uitslag goed: 5 punten
Verschil in doelpunten goed: 3 punten
Winnaar goed: 1 punt

Foto: www.dijksfotografie.nl