058-2963300
HAMPIE VS REIN | Hoe denken de Ereleden over SC Cambuur – FC Emmen?

HAMPIE VS REIN | Hoe denken de Ereleden over SC Cambuur – FC Emmen?

23 februari 2018, 17:27

Ook dit seizoen nemen Ereleden Hampie Bakker en Rein de Vries het elke thuiswedstrijd van SC Cambuur weer tegen elkaar op om te bepalen wie van de heren de beste voorspeller is. Vorig seizoen ging Hampie er met de bloemen vandoor, dus laatstgenoemde zal gebrand zijn om dit jaar de overwinning te pakken. Onderstaand de prognoses voor het duel tussen SC Cambuur en FC Emmen.

Hampie Bakker:
“Er staat ons vanavond een goed spelend, op de 4e plaats staand team te wachten. Na een teleurstellend gelijkspel van ons team tegen RKC Waalwijk 0-0 is het de hoogste tijd voor SC Cambuur om punten te halen voor plaatsing voor deelname aan de Play-Offs. In de thuiswedstrijden hebben we het vooral moeilijk met tegenstanders die zich hier tegen ons extra verdedigend instellen.  Van FC Emmen is dit niet te verwachten zij zullen van hun aanvallende kracht uitgaan. Tegen dergelijke teams spelen we dan ook ons betere spel. FC Emmen heeft van de 25 gespeelde wedstrijden 11 gewonnen (6 thuis en 5 uit), speelden 11 maal gelijk (7 thuis en 4 uit) en verloren slechts 3 maal (1 thuis en 2 uit). Zij scoorden 41 maal (18 uit) en kregen 29 goals tegen (16 uit). We zullen vanavond m.i. 2 vrijwel gelijkwaardige elftallen tegenover elkaar zien, waarbij wij door het thuisvoordeel de bovenliggende partij zullen zijn en met 1-0 zullen winnen.”

Uitslag: 1-0

Rein de Vries:
“Vanavond de wedstrijd tegen  het dit seizoen verrassend sterke FC Emmen. Zij hebben een op het oog behoorlijk uitgebalanceerd elftal. Ook een trainer die rust uitstraalt . Met spelers als Peters en de ooit nog voor onze club voetballende Anco Jansen hebben ze ook spelers die het verschil kunnen maken. De huidige koploper van de derde periode kan zelfs nog meedoen om het kampioenschap. SC Cambuur heeft na het onverwachte verlies tegen MVV en het teleurstellende resultaat tegen RKC Waalwijk wat goed te maken om de aansluiting met de clubs uit het linker rijtje niet te verliezen. Omdat Emmen naar mijn verwachting voor de winst gaat en onze club op voorhand ook geen genoegen zal nemen met een puntenverdeling verwacht ik een open wedstrijd en moet het m.i. mogelijk zijn om de Drenten met een kleine nederlaag huiswaarts te sturen. Mijn voorspelling is een 2-1 overwinning voor SC Cambuur.”

Uitslag: 2-1

Tussenstand: 13-12

De puntentelling is als volgt:
Uitslag goed: 5 punten
Verschil in doelpunten goed: 3 punten
Winnaar goed: 1 punt

Foto: www.dijksfotografie.nl