058-2963300
Hampie VS Rein: Hoe denken onze Ereleden over SC Cambuur – Fortuna?

Hampie VS Rein: Hoe denken onze Ereleden over SC Cambuur – Fortuna?

17 november 2017, 16:00

Ook in het nieuwe seizoen nemen Ereleden Hampie Bakker en Rein de Vries het elke thuiswedstrijd van SC Cambuur tegen elkaar op om te bepalen wie van de heren de beste voorspeller is. Vorig seizoen ging Hampie er met de bloemen vandoor, dus laatstgenoemde zal gebrand zijn om dit jaar de overwinning te pakken. Onderstaand de prognoses voor het duel tussen SC Cambuur en Fortuna Sittard.

Hampie Bakker:
“Als één van de eersten begon de club als Fortuna ’54 met betaald voetbal. Ik heb in 1957 in een jubileumwedstrijd van de v.v. Leeuwarden nog tegen hen gespeeld met toen bij hen veel bekende spelers zoals o.a. Frans de Munck, Cor van der Hart en Bram  Appel. Later werd de naam door een fusie gewijzigd in Fortuna Sittard en heeft de club zeer goede en minder goede jaren gekend. Dit seizoen gaat het met een 3e plaats en 23 punten weer goed. In thuiswedstrijden zijn door 7 keer winst en 2 keer gelijk de meeste punten behaald. Voor SC Cambuur wordt het hoog tijd de bakens te verzetten en het meestal toch wel  overwicht om te zetten in doelpunten en vooral de thuiswedstrijden in positieve resultaten om te zetten. Ondanks de tegenvallende prestaties blijf ik goede hoop houden en verwacht een 2-1 overwinning.”

Uitslag: 2-1

Rein de Vries:
“Vanavond de wedstrijd tegen het uitstekend draaiende Fortuna Sittard. Na vele moeilijke jaren verkeren zij nu in een situatie waarin wij meestal verkeren. En wij staan nu op een positie waarin Fortuna Sittard de laatste jaren steeds verkeerde. Fortuna Sittard, de fusieclub van het ooit roemrijke Fortuna ’54 en Sittardia, die in het begin van de fusie nog beurtelings in Sittard en Geleen speelden, is in de huidige vorm zeker in staat bij de bovenste vijf teams te eindigen, en zodoende in een comfortabele positie aan de Play-Offs te beginnen. Het is een team wat met veel  passie speelt. De trouwe supporters verdienen m.i. na de vele magere jaren wel een succesje. Onze club, SC Cambuur, heeft dit seizoen niet bepaald de wind in de rug. Mede door de vele blessures heeft onze technische staf nog niet over het sterkste elftal kunnen beschikken. En regelmatig een bal op paal of lat zorgt er mede voor dat wij (veel) te laag op de ranglijst staan. Natuurlijk blijf je niet het hele jaar pech houden, er komt altijd een moment dat de kansen keren, en vanzelfsprekend hoop ik dat dat vanavond het geval is. Gezien de positie op de ranglijst is Fortuna Sittard favoriet tegen SC Cambuur. Wellicht biedt de underdog positie SC Cambuur kansen om de 3 punten in Leeuwarden te houden. Vooralsnog houd ik het op een gelijkspel. Mijn voorspelling is een 2-2 eindstand.”

Uitslag: 2-2

Tussenstand: 0-0

De puntentelling is als volgt:
Uitslag goed: 5 punten
Verschil in doelpunten goed: 3 punten
Winnaar goed: 1 punt

Foto: www.dijksfotografie.nl