058-2963300
Hampie VS Rein: Hoe denken onze Ereleden over SC Cambuur – De Graafschap?

Hampie VS Rein: Hoe denken onze Ereleden over SC Cambuur – De Graafschap?

12 januari 2018, 15:00

Ook dit seizoen nemen Ereleden Hampie Bakker en Rein de Vries het elke thuiswedstrijd van SC Cambuur weer tegen elkaar op om te bepalen wie van de heren de beste voorspeller is. Vorig seizoen ging Hampie er met de bloemen vandoor, dus laatstgenoemde zal gebrand zijn om dit jaar de overwinning te pakken. Onderstaand de prognoses voor het duel tussen SC Cambuur en De Graafschap.

Hampie Bakker:
“Met u allen het beste voor 2018 toe te wensen komt meteen de vraag op wat zal de 2e helft van het seizoen 2017-2018 ons gaat brengen? Zo vragen wij ons op dit moment van schrijven af welke spelers komen onze selectie versterken, wie wordt de nieuwe trainer en zal onze selectie zich kunnen herstellen van de naar onze begrippen te lage stand op de ranglijst en de geleverde prestaties. Wij zijn ook van mening dat deze selectie met enige versterking meer in zijn mars heeft en ons alle vertrouwen geeft voor de komende tijd. Overdenkende dat de clubs tegenwoordig slechts enkele jaren en soms minder een trainer in dient hebben doet mij terug denken aan mijn eigen selectie periode van 1949-1971 waarin ik slechts 4 trainers heb gehad. De tegenstander van vanavond is in betere doen dan vorig jaar,maar heeft het in de laatste wedstrijden wat minder goed gedaan. Ook de laatste oefenwedstrijd tegen VVV ging met 4-0 verloren. Vorig jaar waren onze resultaten tegen hen thuis 1-1 en uit 3-0 verlies. De Graafschap bezet de 6e plaats met 29 punten uit 19 wedstrijden en doelpunten 33-19. SC Cambuur op de 13e plaats met 20 punten uit 18 wedstrijden en doelpunten 21-27. Henk de Jong, welkom in het Cambuur Stadion, is naarstig op zoek naar versterking maar er is voor zover bekend nog geen resultaat. Ik (en naar mijn overtuiging ook onze 12e man) voorspel een zwaar behaalde overwinning van 3-1.”

Uitslag: 3-1

Rein de Vries:
“De eerste wedstrijd na de winterstop is meteen een pittige. De superboeren getraind door de bij vele supporters zeer populaire Henk de Jong en de bij velen al even graag geziene Sandor van der Heide. En alhoewel De Graafschap duidelijk beter presteert dan SC Cambuur had ik die ploeg ook iets hoger op de ranglijst verwacht. Na het weekje Spanje moeten onze jongens volop aan de bak. Drie wedstrijden in korte tijd, en, niet de minste, met als eerste dus De Graafschap. Thuis in Doetinchem beresterk, in uitwedstrijden worden de punten ook moeizaam gehaald. Wel een enorme uitschieter was de dikke overwinning op het sterke Jong Ajax. Wij hebben al een paar jaar moeite om de Achterhoekers te verslaan. Maar volgens de geleerden komt een overwinning dan steeds dichterbij. Ik reken op een mooie wedstrijd tussen twee toonaangevende Jupiler Leaque clubs en reken er op dat de punten vanavond in Leeuwarden blijven. Mijn prognose is een 2-1 overwinning voor SC Cambuur.”

Uitslag: 2-1

Tussenstand: 9-4

De puntentelling is als volgt:
Uitslag goed: 5 punten
Verschil in doelpunten goed: 3 punten
Winnaar goed: 1 punt

Foto: www.dijksfotografie.nl