058-2963300
Hampie VS Rein: Hoe denken onze ereleden over SC Cambuur – Helmond Sport?

Hampie VS Rein: Hoe denken onze ereleden over SC Cambuur – Helmond Sport?

20 april 2018, 17:30

Ook dit seizoen nemen Ereleden Hampie Bakker en Rein de Vries het elke thuiswedstrijd van SC Cambuur weer tegen elkaar op om te bepalen wie van de heren de beste voorspeller is. Vorig seizoen ging Hampie er met de bloemen vandoor, dus laatstgenoemde zal gebrand zijn om dit jaar de overwinning te pakken. Onderstaand de prognoses voor het duel tussen SC Cambuur en Helmond Sport.

Tussenstand: 20-19

Hampie Bakker:

“Vanavond thuis de laatste competitie wedstrijd van dit seizoen en wel tegen Helmond Sport. De club die nu nog getraind wordt door Roy Hendriksen, die van 1995 – 1999 109 officiële wedstrijden voor SC Cambuur speelde en het volgend seizoen vervangen wordt door oud-Cambuur speler Rob Alfen, die in seizoen 1999 – 2000 33 officiële wedstrijden bij ons speelde. Wij zijn nog flink in de race voor de na competitie en zelfs de 2e ronde is nog haalbaar. Met 1 punt uit de 2 nog komende wedstrijden zijn we verzekerd van deelname aan de 1e ronde. Voor deelname aan de 2e ronde zullen we boven FC Emmen moeten eindigen of gelijk eindigen met een beter doelsaldo. Zelfs is de 4e periode titel nog te halen. Dan zullen we boven De Graafschap of gelijk met hen met een beter doelsaldo moeten eindigen. De Graafschap speelt nog thuis tegen Telstar en uit tegen Jong AZ; Emmen uit tegen FC Den Bosch en thuis tegen Jong FC Utrecht. Helmond Sport staat 18e met 35 punten, verkregen uit 9 gewonnen wedstrijden, 6 thuis en 3 uit en 8 gelijke spelen, waarvan 2 thuis en 6 uit. Er werd 19 keer verloren waarvan 10 thuis en 9 keer uit. Zij scoorden 47 keer, waarvan 27 thuis en 20 uit; van de 61 tegen doelpunten waren er 30 thuis en 31 uit. In Helmond verloren we met 3-0. Na deze analyse verwacht ik een overwinning van 2-1.”

Uitslag: 2-1

Rein de Vries:

“Vanavond de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie. Officieel hebben wij nog een punt nodig om ons definitief te plaatsen voor de Play-Offs, echter gezien het programma van onze concurrenten verwacht ik dat plaatsing reeds een feit is. We kunnen als het mee zit nog plaatsing bij de eerste zeven bereiken, maar in de winterstop was meedoen aan het competitietoetje nog ver weg, dus mogen we blij zijn dat onze ploeg op het juiste moment in vorm is gekomen. We hebben met de Helmonders nog wel een appeltje te schillen. Immers na eerdere bekerwinst in Helmond werden wij in het competitieduel op een kansloze 3-0 nederlaag getrakteerd. Nadien hebben de Brabanders een korte opleving gehad, maar in tegenstelling tot vorig jaar, toen zij doordrongen tot de halve finale van de play-offs zijn zij nu voor het lucratieve toetje uitgeschakeld. Uiteraard zullen zij hun sportieve plicht willen vervullen dus onze jongens moeten wel aan de bak. Ik verwacht een leuke wedstrijd in een zeer goed gevuld stadion en een 3-1 zege voor SC Cambuur.”

Uitslag: 3-1

De puntentelling is als volgt:
Uitslag goed: 5 punten
Verschil in doelpunten goed: 3 punten
Winnaar goed: 1 punt