058-2963300
Hampie VS Rein: Hoe denken onze Ereleden over SC Cambuur – MVV

Hampie VS Rein: Hoe denken onze Ereleden over SC Cambuur – MVV

9 februari 2018, 17:30

Ook dit seizoen nemen Ereleden Hampie Bakker en Rein de Vries het elke thuiswedstrijd van SC Cambuur weer tegen elkaar op om te bepalen wie van de heren de beste voorspeller is. Vorig seizoen ging Hampie er met de bloemen vandoor, dus laatstgenoemde zal gebrand zijn om dit jaar de overwinning te pakken. Onderstaand de prognoses voor het duel tussen SC Cambuur en MVV Maastricht.

Hampie Bakker:
“MVV Maastricht brengt bij mij herinneringen op aan de tijd dat ik tegen hen voetbalde. Wat was alles toen anders, niet beter. Het semi professionalisme bestond toen; we werkten er bij en toen nog op zaterdag. We trainden ’s avonds 2 maal in de week en speelden op zondag. Bij uitwedstrijden tegen MVV gingen we op zaterdag met de trein naar Maastricht en zondag na de wedstrijd direct terug; we dineerden in de trein en konden de laatste trein amper halen. Gelukkig is het nu beter; doch de uitwedstrijd blijft een verre reis, zoals de meeste uitwedstrijden. De ontmoetingen blijven echter boeiend. Vorig seizoen hadden de wedstrijden tegen MVV een grillig verloop. We begonnen toen uit met 2-1 verlies, wonnen thuis met 4-0 en verloren daarna thuis de zo belangrijke wedstrijd in de nacompetitie met 2-1. Dit seizoen verloopt voor MVV wat minder na een goed begin. Zij staan 15e met 26 punten. Voor ons is het juist andersom; na een minder begin is er herstel. Van de 23 gespeelde wedstrijden wonnen zij er 7, waarvan 2 uit, speelden 5 gelijk, waarvan 1 uit en verloren er 11, waarvan 6 in uitwedstrijden. Ons doelsaldo is vrijwel gelijk met hen. Zij scoorden 32 maal; 18 keer thuis en 14 uit. MVV kreeg 27 doelpunten tegen, waarvan 15 thuis en 22 uit. Dit seizoen speelden we  uit 1-1. De krachtsverhouding lijkt mij voor vanavond enigszins in ons voordeel en ik verwacht derhalve een 2-0 overwinning.”

Uitslag: 2-0

Rein de Vries:
“Vanavond de wedstrijd tegen MVV Maastricht. De club die ons vorig jaar de weg versperde toen wij op weg leken naar de Eredivisie. Met keihard voetbal wisten zij onze club, die het van technisch verzorgd voetbal moest hebben, te verslaan. MVV begon sterk aan het huidige seizoen. In die fase wisten wij hen in Maastricht op 1-1 te houden. Inmiddels zijn de Limburgers wat weggezakt en staan ze op dit moment niet op een plaats die recht geeft op het Play-Offs toetje. Omdat SC Cambuur de laatste weken steeds beter in vorm komt moet het mogelijk zijn de Maastrichtenaren met een niet feestgevoel aan het carnaval festijn laten beginnen. Een overwinning voor onze club brengt ons naar mijn verwachting ook in het linkerrijtje en ook in de periodestand blijven wij dan mee doen. Mijn verwachting is een overwinning voor SC Cambuur met 3-1.”

Uitslag: 3-1

Tussenstand: 13-12

De puntentelling is als volgt:
Uitslag goed: 5 punten
Verschil in doelpunten goed: 3 punten
Winnaar goed: 1 punt

Foto: www.dijksfotografie.nl