058-2963300
HAMPIE VS REIN: Hoe denken onze Ereleden over SC Cambuur – Telstar?

HAMPIE VS REIN: Hoe denken onze Ereleden over SC Cambuur – Telstar?

1 december 2017, 16:00

Ook dit seizoen nemen Ereleden Hampie Bakker en Rein de Vries het elke thuiswedstrijd van SC Cambuur weer tegen elkaar op om te bepalen wie van de heren de beste voorspeller is. Vorig seizoen ging Hampie er met de bloemen vandoor, dus laatstgenoemde zal gebrand zijn om dit jaar de overwinning te pakken. Onderstaand de prognoses voor het duel tussen SC Cambuur en Telstar.

Hampie Bakker:
“SC Cambuur heeft een roerige week achter de rug. Het leek aanvankelijk zo belovend na de mooie overwinning op het hooggeplaatste Fortuna Sittard waarna er echter vorige week een teleurstellend gelijkspel tegen FC Den Bosch volgde. Maandag j.l. nog eens verlies in de laatste seconden van de wedstrijd door een penalty van FC Eindhoven. Daarbij komt dan nog het ontslag van de hoofdtrainer; een bijna ongeschreven wet in de voetbal wereld wanneer er niet voldoende wordt gepresteerd. Jammer voor Marinus Dijkhuizen, want gezien zijn verleden bij de SC Cambuur is en blijft hij toch één van ons. Telstar doet het in deze competitie goed; na een heel goed begin volgde een kleine terugslag, die echter door de overwinning van afgelopen maandag met 3-2 op het eerste plaats staande NEC weer te niet werd gedaan. Het is aan onze selectie om er voor te zorgen dat dit herstel wordt onderbroken. Telstar staat op de 4e plaats met 26 punten, waarvan 9 punten in uitwedstrijden werden behaald. Het doelsaldo is 31-33, wat m.i. wel mogelijkheden biedt. Er zitten zelfs 2 nederlagen met 6 – 0 in. Er werd in uitwedstrijden 10 maal gescoord en men kreeg 17 doelpunten tegen. De beide vervangende trainers en de selectie veel succes toe gewenst. Met dezelfde inzet als tegen Fortuna Sittard voorzie ik toch wel resultaat en een uitslag van 2-1.”

Uitslag: 2-1

Rein de Vries:
“Vanavond de wedstrijd tegen het dit seizoen zeer fris spelende Telstar. Een club waar het altijd rustig is. Vrijwel ieder seizoen bivakkerend in de middenmoot van de Jupiler League. Echter dit seizoen steevast bij de eerste zeven ploegen op de ranglijst terug te vinden. En, met aansprekende resultaten. Afgelopen maandag winst op koploper N.E.C. Maar eerder dit seizoen ook winst op FC Den Bosch en een grote overwinning op Almere City FC. Uit gelijkspelend tegen Jong Ajax was ook een aansprekend resultaat. Daar staan een paar forse nederlagen tegen Jong PSV en Fortuna Sittard, beiden 6-0 verlies, tegenover. Ze scoren makkelijk, maar krijgen ook veel goals tegen. Daarom reken ik vanavond op een wedstrijd waarin het publiek de winnaar is, namelijk een wedstrijd tussen twee clubs die beiden voor aanvallend voetbal kiezen. En ondanks het feit dat wij moeilijk scoren reken, is mijn prognose een overwinning van 3-1 van SC Cambuur.”

Uitslag: 3-1

Tussenstand: 3-0

De puntentelling is als volgt:
Uitslag goed: 5 punten
Verschil in doelpunten goed: 3 punten
Winnaar goed: 1 punt