058-2963300
Hampie VS Rein: Hoe denken onze Ereleden over SC Cambuur – GA Eagles?

Hampie VS Rein: Hoe denken onze Ereleden over SC Cambuur – GA Eagles?

2 februari 2018, 14:57

Ook dit seizoen nemen Ereleden Hampie Bakker en Rein de Vries het elke thuiswedstrijd van SC Cambuur weer tegen elkaar op om te bepalen wie van de heren de beste voorspeller is. Vorig seizoen ging Hampie er met de bloemen vandoor, dus laatstgenoemde zal gebrand zijn om dit jaar de overwinning te pakken. Onderstaand de prognoses voor het duel tussen SC Cambuur en Go Ahead Eagles.

Hampie Bakker:
“De terugkeer uit de eredivisie dit seizoen verloopt voor onze tegenstander van vanavond, de Go Ahaed Eagles, vrij moeizaam met 23 punten uit 22 wedstrijden en een 16e plaats. SC Cambuur daarentegen deed het na terugkeer uit de eredivisie op promotie na heel goed. In het 2e jaar na terugkeer zijn wij echter minder goed en wisselvallig. Het vertrek van veel vaste spelers is hier zeker een oorzaak van. De laatste wedstrijden geven ons echter hoop op verbetering. Spelers beginnen aan elkaar te wennen en de combinaties worden steeds vloeiender. De Go Ahead Eagles won 5 wedstrijden (4 thuis- en 1 uitwedstrijd) en speelde 8 keer gelijk (5 thuis- en 3 uitwedstrijden). Zij verloren 2 thuis- en  7 uitwedstrijden. SC Cambuur won uit van hen met 1-3. De laatste wedstrijd uit tegen FC Volendam werd door hen verloren met 4-3. Zij scoorden 34 maal, waarvan 18 in uitwedstrijden en kregen 40 doelpunten tegen waarvan 26 in uitwedstrijden. Mij baserend op voorgaande cijfers ga ik uit van een gunstig resultaat van 3-2.”

Uitslag: 3-2

Rein de Vries:
“Vanavond de wedstrijd tussen twee mooie clubs. Onze club tegen Go Ahead Eagles is een mooi affiche. Na het kortstondige verblijf in de eredivisie vallen de resultaten van de Devetenaren behoorlijk tegen. Vooral het aantal tegendoelpunten valt op. Zoals ik al zei, vind ik Go Ahead Eagles een mooie club die er mede voor hebben gezorgd dat wij in 2013 kampioen werden. Immers zij versloegen onze enige overgebleven concurrent, FC Volendam met 3-1. SC Cambuur is het nieuwe jaar prima begonnen. Overwinningen op De Graafschap, Jong AZ en Jong FC Utrecht en een kleine nederlaag in Amsterdam tegen Jong Ajax. Ik verwacht een open wedstrijd tussen twee clubs met aanvallende bedoelingen. Het zal dan ook vrijwel zeker  niet 0-0 blijven. Mijn prognose, een 3-2 overwinning voor SC Cambuur.”

Uitslag: 2-1

Tussenstand: 10-7

De puntentelling is als volgt:
Uitslag goed: 5 punten
Verschil in doelpunten goed: 3 punten
Winnaar goed: 1 punt

Foto: www.dijksfotografie.nl