058-2963300
Hartverwarmende zege voor Cambuur O19 in koud Haaksbergen

5 december 2017, 14:23

Afgelopen zaterdag reisden spelers en trainers van Cambuur O19 af naar Haaksbergen voor het duel tussen de nummers 2 (HSC’21) en 1 (SC Cambuur) van de ranglijst. Het verschil vooraf was zelfs zo klein dat bij winst van de Haaksbergenaren beide ploegen in punten gelijk zouden staan.

Direct na het beginsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter Beckers zagen de toeschouwers een enerverende wedstrijd. Het spel golfde op en neer en er werd met veel inzet gestreden. De gastheren hanteerden vaak de lange bal maar de goed georganiseerde verdediging van de geel-blauwen kwam niet in de problemen. In de 9e minuut kwamen de Leeuwarders na een prachtige aanval op 0-1. Een verdiende voorsprong voor de mannen van trainer Johan Wijnsma. De wedstrijd bleef het aanzien zeker waard met Cambuur als de bovenliggende partij. Een vrije trap, op zo’n 20 meter van het doel, werd door David Panka in de 33e minuut snoeihard binnengeschoten. Een prachtig doelpunt. Op slag van rust werd het zelfs nog mooier: een mooi uitgevoerde aanval over rechts werd door Ewart Ottema prima afgerond: 0-3.

Na de welverdiende thee kwam HSC sterk uit de startblokken. Bij de eerste aanval belandde een hard schot op de kruising. HSC kreeg nog enkele kansjes maar Cambuur keeper Joep van de Haar hield zijn doel schoon. De geel-blauwen hadden hierna de wedstrijd weer volledig onder controle en kregen in de 53e minuut loon naar werken. Een snelle aanval over de linkerflank werd door Lars Posthumus, na een prima assist van Gabriel Fernando, hard ingeschoten: 0-4. De wedstrijd was gespeeld. Toch werd het nog mooier voor SC Cambuur. Lars Posthumus verlengde een corner met zijn hoofd en Ewart Ottema schoot opnieuw raak: 0-5. De krachten vloeiden weg, niemand drong meer echt aan en na precies 90 minuten vond de arbiter het welletjes en zochten spelers, begeleiders en toeschouwers een warm heenkomen.

Aanvoerder Remco de Graaf reageerde verheugd na afloop: “Het belang van deze wedstrijd was voor iedereen duidelijk. We speelden goed georganiseerd en hadden de wedstrijd onder controle. Bij 0-4 was de wedstrijd gespeeld. Een mooie middag! ”