058-2963300

Henk de Jong: “Aansluiting pakken en met een goed gevoel de kerst in”

18 december 2015, 16:10

Nog één keer mogen de mannen van Henk de Jong in 2015 de wei in. Vroeg op de zondagmiddag wordt er afgetrapt in het stadion waar SC Cambuur in 2013 de kampioensschaal ten hemel mocht richten; Woudestein.

Vorig weekend boekte SC Cambuur de eerste en bovenal dikverdiende overwinning van het seizoen. Dat er veel lachende gezichten te zien waren deze week in Leeuwarden is dan ook haast overbodig om te zeggen. “We hebben absoluut een heerlijke week gehad. Hier waren we met z’n allen wel even aan toe. Voor komend weekend gaan we ook niet veel veranderen, we kunnen er eindelijk wat vastigheid in brengen.”

De hoofdtrainer heeft voor zondag volop keuze op het middenveld en in de aanval, want er komen een aantal jongens terug van blessures. “Furdjel (Narsingh red.) en Sander (Van de Streek red.) zijn terug en zitten weer bij de selectie, dus dat is goed nieuws. Ook Martijn (Barto red.) en Valmir (Berisha red.) zijn weer een week verder en dus fitter.”

Ondanks het goede gevoel bij iedereen die SC Cambuur een warm hart toedraagt gaat het niet makkelijk worden zondag in Rotterdam, zo weet ook De Jong. “Excelsior doet het echt heel knap. Ze hebben de lijn van de vorige seizoenen doorgezet en hebben het elftal intact weten te houden. Ze zijn voor elke ploeg in de Eredivisie een lastige tegenstander. Voor ons is het echter de kans om met een goed gevoel de winterstop in te gaan en de aansluiting met de ploegen boven ons te pakken. Daar gaan we alles aan doen.”

De aftrap van SBV Excelsior – SC Cambuur is zondagmiddag om 12.30 uur. In het uitvak in Rotterdam zullen 150 supporters aanwezig zijn om hun club te steunen.

Foto: www.dijksfotografie.com