058-2963300
Henk de Jong: “Aan ons de taak om het daar stil te krijgen”

Henk de Jong: “Aan ons de taak om het daar stil te krijgen”

19 april 2024, 15:44

SC Cambuur komt zaterdag voor de tweede keer deze week in actie. Vijf dagen na het uitduel met Jong Ajax spelen de geel-blauwen wederom een wedstrijd buitenshuis. Ditmaal staat de noordelijke derby tegen FC Groningen op het menu. Dat er veel supporters meereizen richting het oosten, doet Henk de Jong goed.

Liefst 982 SCC-ers maken zaterdag de reis van Leeuwarden naar Groningen, waar zij hun team naar de winst gaan proberen te schreeuwen. “Machtig”, vindt De Jong, die weet dat hij met zijn manschappen zal aantreden in een volle Euroborg. “Aan ons de taak om het daar stil te krijgen. We willen doen waar wij goed in zijn en gaan proberen er alles uit te halen wat erin zit. Onze supporters komen niet om ons een beetje achterover te zien hangen.”

Waar FC Groningen strijdt om een directe promotieticket, is voor SC Cambuur de opdracht om zich te plaatsen voor de play-offs na de 2-1 nederlaag bij Jong Ajax weer wat moeilijker geworden. “We hebben dit seizoen veel wedstrijden tegen Jong-teams verloren, maar tegen Jong Ajax hadden we een kans om te winnen. We maakten de goals niet, maar ik heb wel dingen gezien waarvan ik denk: daar kunnen we wel wat mee.”

Om deel te kunnen nemen aan de nacompetitie, hebben de Leeuwarders een sterke eindsprint nodig. Na de wedstrijd tegen FC Groningen neemt SC Cambuur het nog op tegen FC Dordrecht (thuis), Roda JC (uit) en Helmond Sport (thuis). “We hebben nog vier wedstrijden te spelen. Dat betekent nog vier keer vol gas en proberen de wedstrijden te winnen.”

De afgelopen twee seizoenen zegevierde SC Cambuur in Groningen. “Het zou zomaar kunnen dat we weer winnen, maar het wordt niet makkelijk. Dick Lukkien heeft het daar goed voor elkaar”, aldus De Jong, die in het verleden werkzaam was bij FC Groningen. “Ik heb er een prachtige tijd gehad en ik gun Groningen veel, maar niet als we tegen elkaar spelen. Wij gaan morgen voor de winst.”

De wedstrijd tussen FC Groningen en SC Cambuur wordt morgenavond in Euroborg gespeeld en gaat om klokslag 21.00 uur van start. Thuisblijvers kunnen de wedstrijd volgen via ESPN, het radioverslag van Omrop Fryslân/Omroep Leeuwarden of onze livefeed op X.

Foto: www.dijksmedia.nl