058-2963300
Henk de Jong: “Aan ons om het resultaat tegen PSV te verzilveren”

Henk de Jong: “Aan ons om het resultaat tegen PSV te verzilveren”

7 oktober 2022, 16:07

Wat was het genieten afgelopen zaterdag in het eigen Cambuur Stadion. Op heroïsche wijze wist SC Cambuur koploper PSV met 3-0 te verschalken en dus was de stemming opperbest bij de geel-blauwen. De euforie heeft inmiddels echter plaatsgemaakt voor focus, want zondag is het tijd voor het even fraaie als lastige uitduel tegen de Go Ahead Eagles. Met de van een schorsing teruggekeerde hoofdtrainer Henk de Jong blikken we vooruit op KOWET – SCC.

Hoewel het treffen in Deventer over minder dan 48 uren zal worden afgetrapt, werd tijdens het wekelijkse persmoment de historische zege op PSV nog wel kort nabesproken. De Jong: “Een geweldige overwinning en ik ben ontzettend blij voor onze club, de spelers en de leden van de staf in het bijzonder. Dat laatste aangezien zij vorig seizoen tijdens mijn afwezigheid de kar moesten trekken en dit succes gun ik Pascal, Martijn en Peter en de rest van harte.”

“Maar PSV is nu geweest en na één dag op een roze wolk te hebben geleefd zijn we weer overgegaan tot de orde van de dag. Zo hebben de spelers die geen volledige wedstrijd hebben gespeeld afgelopen dinsdag een oefenwedstrijd gespeeld tegen FC Emmen (1-1 red.) en op deze manier proberen we iedereen wedstrijdfit en scherp te houden. We rekenen ons na één zege nog niet rijk, maar willen wel graag doorpakken en daarbij hebben we iedereen keihard nodig.”

In de thuishaven van collega-volksclub Go Ahead Eagles moet De Jong het nog wel stellen zonder een aantal sterkhouders. “Alex Bangura en Mees Hoedemakers zijn natuurlijk nog geschorst en Robin Maulun is nog niet honderd procent fit, maar verder ziet het er steeds beter uit. Zoals het nu staat kan Roberts Uldrikis mee naar Overijssel en daardoor raken we langzaam maar zeker compleet en kunnen we keuzes gaan maken. Dat zijn heerlijke luxeproblemen om te hebben.”

“De kans is echter groot dat we zondag geen wijzigingen doorvoeren in onze opstelling. We zullen het gaan opnemen tegen een listige tegenstander die ook met een goed gevoel aan de aftrap zal verschijnen na het verdienstelijke punt bij en tegen Ajax. De Eagles hebben natuurlijk het thuisvoordeel, maar doorgaans kunnen we daar goed mee omgaan. Het is aan ons om het resultaat tegen PSV te verzilveren in de vorm van een zege of gelijkspel.”

Go Ahead Eagles – SC Cambuur wordt overmorgen om exact 12.15 uur in gang gefloten door scheidsrechter van dienst Edwin van de Graaf en vanuit het uitvak van De Adelaarshorst krijgen de geel-blauwen de steun van 250 geel-blauwe supporters. Voor de thuisblijvers en afwezigen zijn de verrichtingen vanuit Deventer live te volgen via de beeldbuis (ESPN 1), de radio (Omrop Fryslân) en het verslag op ons eigen Twitter-kanaal (@SCCambuurLwd).

Foto: www.dijksmedia.nl