058-2963300
Henk de Jong: “Alle vertrouwen in de jongens die wel kunnen spelen”

Henk de Jong: “Alle vertrouwen in de jongens die wel kunnen spelen”

1 november 2020, 15:12

Voor de verandering een keer op de zondag was het begin deze middag tijd voor het persmoment voorafgaand aan het duel van morgen tegen Jong PSV. We schoven aan bij onze hoofdtrainer Henk de Jong om te horen hoe de selectie ervoor staat en wat hij verwacht van de ontmoeting met de jonge Eindhovenaren.

Bij PSV heeft het coronavirus met name in de eerste selectie toegeslagen en de vraag is dus of er hierdoor andere namen op het wedstrijdformulier zullen staan bij de thuisclub. De Jong daarover: “Geen idee hoe erg dat precies is, maar ik hoop voor iedereen daar dat het meevalt. Bij beloften teams weet je nooit helemaal precies wie je tegenover je krijgt, dus voor ons is dat niet anders dan anders. Wij gaan in alle gevallen uit van onszelf en onze eigen kracht.”

Ook bij SC Cambuur zullen er een behoorlijk aantal spelers niet inzetbaar zijn, maar dat heeft dan weer te maken met blessures. “We hebben veel wedstrijden gespeeld in korte tijd, dus het is logisch dat je dan wat pijntjes hebt. Dat opgeteld bij de al geblesseerde spelers maakt dat we het morgen zonder Erik Schouten, Issa Kallon, Ragnar Oratmangoen, Jarchinio Antonia, Delano Ladan en Michael Breij moeten doen. Dat is een behoorlijke lijst, al hebben we goede hoop dat een aantal jongens snel weer kunnen aansluiten. En ook zonder die jongens staat er nog steeds een prachtige ploeg met kwaliteit, waar we alle vertrouwen in hebben.”

Uiteraard werd er ook nog even teruggeblikt op de fraaie, zwaarbevochten bekerzege van afgelopen woensdag op RKC Waalwijk (2-2, winst na strafschoppen). “Daar hebben we keihard voor geknokt en gestreden en dat we onszelf dan belonen in de penaltyserie is natuurlijk fantastisch. Vind het vooral ook mooi om te zien dat we het ook op die manier kunnen en dat we met veel jonge jongens overeind zijn gebleven. Ook toen zij hun basisspelers in het veld brachten.”

Dan door naar de tegenstander van morgen op De Herdgang: Jong PSV. Zeker geen makkelijke wedstrijd, weet ook De Jong. “Ze hebben onlangs gelijkgespeeld tegen N.E.C. en De Graafschap won vorige week pas in blessuretijd. Dat zegt wel wat en het is ook gewoon een lastig te bespelen ploeg, met een ander systeem dat we gewend zijn. We zullen op en top geconcentreerd moeten zijn en er vol op moeten.”

Morgenavond om 21.00 uur gaat de bal rollen voor het duel tussen Jong PSV en SC Cambuur. Om de verrichtingen van de geel-blauwen live te volgen zijn er drie opties: TV (FOX Sports), radio (Omrop Fryslan en Omroep LEO) of Twitter (@SCCambuurLwd).

Foto: Pro Shots