058-2963300
Henk de Jong: “Alle vertrouwen in de jongens die wel kunnen spelen”

Henk de Jong: “Alle vertrouwen in de jongens die wel kunnen spelen”

24 september 2020, 17:17

Het ging deze week niet alleen over voetbal en het gelijke spel in Oss bij SC Cambuur. Twee spelers van de eerste selectie zitten namelijk noodgedwongen in quarantaine in verband met een positieve besmetting in huiselijke kring en zullen er morgenavond niet bij zijn.

“Natuurlijk is dat vervelend”, zo reageert hoofdtrainer Henk de Jong desgevraagd. “Maar ik trek me er zo weinig mogelijk van aan en richt me op de dingen die ik wel in de hand heb. Ook nu staan er jongens met kwaliteit, waar ik alle vertrouwen in heb. Hoop dat we gewoon gaan spelen.”

De oefenmeester vervolgt: “Het is ook niet nieuw meer voor ons, we hebben dit al vaker meegemaakt en gezien alle ontwikkelingen is de kans groot dat we het vaker mee gaan maken. Dat geldt niet alleen voor ons, maar voor alle clubs. Het hoort er helaas bij in deze tijd.”

Vanaf het blessurefront was er deze week goed en slecht nieuws te melden. “Om positief te beginnen: we hebben na Alex Bangura vorige week morgenavond David Sambissa weer tot onze beschikking. Daar tegenover staat dat we Ragnar Oratmangoen een aantal weken kwijt zullen zijn, dat is ontzettend zuur.”

Dan naar de tegenstander van morgenavond: Jong FC Utrecht. Allesbehalve een sinecure, weet ook De Jong. “Bij Jong FC Utrecht maakt het niet heel veel uit of je ze op vrijdag- of maandagavond treft. Ze werken met een vaste kern en hebben gewoon een sterkte selectie. Het is een ontzettend lastige tegenstander en dus een lastige wedstrijd.”

De aftrap van het duel tussen SC Cambuur en Jong FC Utrecht is morgenavond om 21.00 uur. Seizoenkaarthouders kunnen nog steeds een kaart reserveren via www.cambuurkaarten.nl.

Foto: ProShots