058-2963300
Henk de Jong: “Alleen bij winst zijn de gewonnen topwedstrijden iets waard”

Henk de Jong: “Alleen bij winst zijn de gewonnen topwedstrijden iets waard”

26 november 2020, 16:01

Na de gewonnen topwedstrijden tegen Almere City FC (7-2) en De Graafschap (0-2) neemt SC Cambuur het morgenavond op tegen FC Den Bosch. De historie leert ons dat dit allesbehalve een makkelijk affiche is voor de vaste bewoners van het Cambuurplein, want van de 38 ontmoetingen won geel-blauw er slechts 11.

“We zullen inderdaad weer top moeten zijn”, erkent ook hoofdtrainer Henk de Jong. “Als we geen resultaat pakken morgen dan zijn die twee gewonnen toppers voor niks geweest. Dat besef is er zeker bij de groep en de jongens houden elkaar daarin ook scherp.”

Op basis van de resultaten is er ook weinig reden tot verandering, al zal er morgen wel minstens één ander gezicht aan de aftrap verschijnen. “Dat klopt; Michael Breij ontbreekt morgenavond vanwege trieste familieomstandigheden. Daar krijgt hij alle tijd en ruimte voor van ons. We hebben gelukkig meerdere opties om dat op te vangen, daar hebben we alle vertrouwen in.”

Het zijn drukke weken voor de selectie met tot tweemaal toe een midweeks programma. Henk de Jong met een knipoog: “Het lijkt af en toe wel alsof we een Engelse topclub zijn met al die wedstrijden. Daarom hebben we de jongens na De Graafschap ook even drie dagen vrij gegeven om weer fris in het hoofd te worden en even te herstellen. Soms is dat de beste training.”

Dan door naar de tegenstander van morgenavond. Zoals gezegd op basis van de historische resultaten geen sinecure en ook onze hoofdtrainer verwacht geen makkelijke avond. “Heb FC Den Bosch tegen De Graafschap zien voetballen en toen haalden ze echt een heel hoog niveau. Er komen wat jongens terug van blessures, dus ze zullen ook met een iets ander team aan de aftrap staan dan afgelopen weekend. Wat dat betreft zijn we gewaarschuwd.”

Om 18.45 uur gaat de bal morgenavond rollen in het Cambuur Stadion. Via de TV (FOX Sports), radio (Omrop Fryslan en Omroep LEO) en Twitter (@SCCambuurLwd) is de wedstrijd live te volgen.

Foto: www.cambuurimages.nl