058-2963300
Henk de Jong: “Het zijn alleen goede uitslagen als we zelf winnen”

Henk de Jong: “Het zijn alleen goede uitslagen als we zelf winnen”

21 maart 2021, 14:48

Waar de concurrentie zonder uitzondering afgelopen vrijdag al in actie kwam is dat voor de mannen van Henk de Jong pas op de maandagavond. Op bezoek in het Cambuur Stadion komt dan de lijstaanvoerder van de eeuwige ranglijst van de Eerste Divisie: FC Eindhoven.

Zoals gezegd kwamen de naaste belagers van de geel-blauwen eerder al in actie en de uitslagen van die wedstrijden zullen toch op zijn minst voor een kleine glimlach hebben gezorgd bij hoofdtrainer Henk de Jong. “Ja, daar ga ik niet over liegen. Ben vanwege de spanning maar even met de hond gaan wandelen en kreeg toen van mijn zoon Ruben al door dat er gunstige uitslagen bij zaten. Maar meer moeten we er ook niet van maken en we moeten vooral met onszelf bezig zijn. Bovendien zijn die uitslagen alleen goed als we zelf weten te winnen.”

Het was niet alleen maar goed nieuws deze week aan het Cambuurplein, want met twee zware blessuregevallen op de training zat het wat dat betreft bepaald niet mee. ‘Nee man, hartstikke klote, vooral voor die jongens zelf. De blessure van Robin Maulun leek eerst heel ernstig, maar valt gelukkig wat mee. Al zijn we die wel nog steeds een aantal weken kwijt. Later in de week hadden we ook nog Peter van der Vlag, die zomaar uit het niks zijn achillespees afscheurde. Het hoort er bij in een seizoen, maar het zijn geen leuke dingen.”

De blessure van Maulun opgeteld bij de toch al rijkelijk gevulde ziekenboeg maakt dat de oefenmeester hier en daar wat moet puzzelen. “Zo zie je maar hoe belangrijk het is om een brede selectie te hebben. Het liefst heb je natuurlijk iedereen fit, maar wij hebben nog heel veel goede spelers en genoeg om te kiezen. Daar maken we ons geen zorgen over, er moeten nu weer nieuwe jongens opstaan.”

Met nog tien wedstrijden te gaan dit seizoen neemt de spanning met de week toe, al merkt De Jong daar niks van in de selectie. “Daar is onze selectie veel te nuchter en te ervaren voor. Maar het klopt, we hebben de gele trui en het is aan ons om die nu ook in Parijs te brengen. Dat gaat alleen wedstrijd voor wedstrijd en we zijn nu ook met niks anders bezig dan FC Eindhoven. Ook deze wedstrijd benaderen we als een finale en we rekenen ons vooraf echt niet rijk. Het is een ploeg die wil voetballen en een trainer heeft met een duidelijk plan, het zal absoluut niet vanzelf gaan en we moeten weer honderd procent scherp zijn.”

Morgenavond om 20.00 uur gaat de ballen rollen voor het duel tussen SC Cambuur en FC Eindhoven. Kijk live mee via ESPN, luister mee via Omrop Fryslan of Omroep LEO en lees mee via het Twitter-account van onze club.

Foto: www.dijksmedia.nl