058-2963300

Henk de Jong: “Alles aan doen om bonuspunten te pakken”

26 januari 2016, 15:53

Na de onnodige nederlaag in Den Haag krijgt SC Cambuur al snel weer de kans op eerherstel. In de midweekse speelronde van de Eredivisie mogen Henk de Jong en zijn mannen morgenavond aantreden in Alkmaar tegen AZ.

De hoofdtrainer van SC Cambuur kreeg gister slecht nieuws te horen over Erik Bakker, die tegen Den Haag noodgedwongen het veld moest verlaten. De middenvelder is naar alle waarschijnlijkheid enkele weken uitgeschakeld. “Dat is klotenieuws voor ons. Erik was fantastisch bezig de laatste weken en is gewoon heel belangrijk. Maar goed, dit geeft ook andere jongens weer de kans om te laten zien wat ze kunnen.”

Aan de wedstrijd van afgelopen zondag tegen ADO Den Haag houdt De Jong gemengde gevoelens over. “We hebben de eerste helft echt goed gespeeld. Het is zo zonde dat we dat in 20 minuten weggeven. Totaal onnodig ook, want voetballend gezien waren we veel beter. Dat zag je na de 2-1 ook weer, toen gingen we opeens wel weer voetballen en kregen we nog een aantal goede kansen.”

In Leeuwarden en omstreken neemt de Derbykoorts met de dag toe, maar bij de staf en selectie is daar nog geen sprake van, zo weet de oefenmeester. “Natuurlijk krijg je daar vragen en opmerkingen over, dat is logisch. Maar wij proberen ons daar zoveel voor af te sluiten en maar met één ding bezig te zijn; de wedstrijd tegen AZ. Hoe kunnen we ons zo goed mogelijk voorbereiden en daar een resultaat boeken? Dat is waar we nu mee bezig zijn.”

Waar SC Cambuur verloor wist tegenstander AZ wist afgelopen weekend op indrukwekkende wijze te winnen van Feyenoord (4-2). “Of dat een voor- of nadeel is? Tja, dat is vooraf onmogelijk te zeggen, dat zal moeten blijken. Het moge in ieder geval duidelijk zijn dat ze in vorm zijn en buiten dat hebben ze ook een prachtige ploeg staan. Maar voor ons dit een kans om bonuspunten te pakken en daar gaan we met elkaar alles aan doen.”

Morgenavond om 18.30 uur wordt SC Cambuur – AZ afgetrapt. Ruim 150 supporters zullen SC Cambuur achterna reizen om de ploeg te steunen vanuit het uitvak.

Foto: www.dijksfotografie.com