058-2963300
Henk de Jong: “Alles aan doen om deze week goed af te sluiten”

Henk de Jong: “Alles aan doen om deze week goed af te sluiten”

21 februari 2021, 14:49

Werd er vorige week zondag nog volop geschaatst in Leeuwarden en omgeving, vandaag werkten de mannen van Henk de Jong onder een stralende lentezon de laatste training af in de aanloop naar het duel van morgen. Dan is op Sportpark Zoudenbalch vanaf 21.00 uur Jong FC Utrecht de tegenstander.

Het ging op het persmoment natuurlijk ook nog even over de wedstrijd van nog maar twee dagen geleden: Jong Ajax – SC Cambuur (1-1). Hoe kijkt de hoofdtrainer terug op die wedstrijd? “Niet heel anders dan direct na afloop. Als je kijkt naar hoeveel we hebben gecreëerd en de expected goals hadden we moeten winnen, maar ze gingen er een keer niet in. Dat kan gebeuren en zeker als je uit speelt bij Jong Ajax.”

Voor SC Cambuur wordt het duel van morgenavond de derde krachtmeting in één week. Levert dat extra pijntjes en blessures op? De Jong daarover: “Er zijn zeker wat jongens met pijntjes, dat is ook normaal twee dagen na een wedstrijd. Naast de geschorste Doke Schmidt zijn er ook een aantal twijfelgevallen, waaronder Calvin Mac-Intosch en Robert Mühren. We gaan morgen kijken hoe dat ervoor staat. Mees Hoedemakers keert wel terug van een schorsing, dus dat is goed nieuws.”

Met nog veertien wedstrijden te gaan dit seizoen is het aftellen voorzichtig begonnen. De marges zijn nog altijd klein en dus zou het weleens spannend kunnen blijven tot eind, denkt ook de Drachtster oefenmeester. “Het is absoluut nog niet gespeeld en er zijn zeker nog vier á vijf ploegen die strijden voor directe promotie. Dat is alleen maar mooi voor de competitie en het gaat er zometeen ook om wie het beste met de druk om kan gaan. Wij hebben wat dat betreft een hele nuchtere ploeg en bekijken het wedstrijd voor wedstrijd.”

Dan door naar de tegenstander van morgenavond. Wat verwacht De Jong van Jong FC Utrecht? “Veel. Net als Jong Ajax beschikken ze over een talentvolle groep met een aantal echt goede spelers. Je ziet ook dat beloften teams beter worden naarmate het seizoen vordert. Die jonge spelers ontwikkelen zich snel en als team worden ze ook steeds beter. We zullen aan de bak moeten en gaan er alles aan doen om deze week goed af te sluiten.”

Morgenavond om 21.00 uur gaat de bal rollen in Utrecht en gaan de geel-blauwen op jacht naar drie belangrijke punten. Via ESPN (TV), Omrop Fryslan (radio), Omroep LEO (radio) en @SCCambuurLwd (Twitter) is de wedstrijd live te volgen.

Foto: www.dijksmedia.nl