058-2963300
Henk de Jong: “Als je wint, doe je weer echt mee bovenin”

Henk de Jong: “Als je wint, doe je weer echt mee bovenin”

7 december 2023, 16:58

Bij het noemen van het affiche De Graafschap – SC Cambuur gaan niet alleen de harten van de supporters van blauw-wit en geel-blauw sneller kloppen maar ook die van menig Nederlands voetballiefhebber. Komend speelweekend is het weer zover en gaat het keurkorps van hoofdtrainer Henk de Jong op bezoek bij De Superboeren met als inzet drie belangrijke punten in de hevige subtopstrijd. De Jong laat zoals gebruikelijk alvast weer zijn licht schijnen over het naderende duel.

Als gevolg van de remise tegen FC Eindhoven (2-2) bleven De Jong en de zijnen vorige week vrijdag voor het zevende competitietreffen op rij ongeslagen, maar was er na afloop sprake van gematigde tevredenheid. “Dat zit hem in het feit dat we de grootste open kansen die we kregen tegen een zeer verdedigende tegenstander niet wisten af te maken en de doelpunten onnodig weggaven. We hebben daarmee kostbare punten laten liggen en dat is natuurlijk doodzonde.”

“Aan het resultaat gaan we echter niets meer veranderen en dus is het zaak om vooruit te kijken. Helaas zijn we daarbij deze week geplaagd door sneeuwval en ziekte, waaronder ikzelf en ook een aantal spelers hadden ziekteverschijnselen. Maar gelukkig is iedereen weer op tijd fit voor het bezoek aan De Graafschap en van begin tot einde inzetbaar. Alleen Gabi Caschili is er morgen logischerwijs niet bij en de reden daarvan is helaas vervelend en welbekend.”

Het duel in Doetinchem heeft voor SC Cambuur en de Drachtster oefenmeester sinds enkele jaren veel extra lading. “Dat heeft voor mij persoonlijk natuurlijk te maken met de in totaal tweeënhalf jaar dat ik daar hoofdtrainer geweest ben. Een geweldige tijd met als hoogtepunt de promotie naar de Eredivisie. Daarnaast is De Graafschap net zoals onze club uniek met zeer fanatieke en oprechte supporters. Het zal een fijn weerzien worden met oude bekenden.”

“Tegelijkertijd kunnen we onze borst nat gaan maken, want met de steun van de eigen aanhang gaat De Graafschap er vol op vliegen. Het team van Jan Vreman beschikt over een geroutineerde en solide achterhoede en voorop mogen de iets jongere maar uiterst talentvolle jongens het laten zien. We hoeven er dus zeker niet van uit te gaan dat we zomaar weer even een resultaat neerzetten, want dan gaan we het schip in. Maar als je wint, doe je weer echt mee bovenin.”

De Graafschap tegen SC Cambuur zal morgen om 20.00 uur stipt in gang worden gefloten in Stadion De Vijverberg en de geel-blauwen krijgen daarbij de steun van een ‘uitverkocht’ uitvak (driehonderd SCC-ers). Het duel is daarnaast weer (live) te volgen via de tv (het schakelkanaal op ESPN 1), de radio (Omrop Fryslân en Omroep Leeuwarden) en onze eigen officiële social media kanalen, waaronder het rechtstreekse verslag op ons X-account (voorheen bekend als Twitter).

Foto: www.dijksmedia.nl