058-2963300

Henk de Jong: “Als we zo blijven voetballen komen de punten vanzelf”

22 januari 2016, 15:49

De eerste afspraak na de winterstop werd weliswaar niet gewonnen, toch geeft het vertoonde spel tegen Vitesse de burger moed. Aan Henk de Jong en zijn mannen de taak om dit komend weekend een passend vervolg te geven en de eerste punten van 2016 binnen te halen. Dit moet gebeuren in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag.

Hoofdtrainer Henk de Jong trainde vanochtend met zijn mannen eens een keer niet in het Cambuur Stadion, maar op het veld van amateurpartner VV DTD. “Ja, dat klopt. Het veld daar was een stuk zachter en beter bespeelbaar dan bij ons in het stadion. Al met al hebben we weer een prima trainingsweek achter de rug en nauwelijks hinder ondervonden van het weer.”

Ook qua blessures heeft de oefenmeester geen reden tot klagen. “Eigenlijk is naast de langdurig geblesseerden alleen Xander (Houtkoop red.) een twijfelgeval. Die wil natuurlijk graag spelen tegen zijn oude club, maar daar gaan we wel voorzichtig mee zijn. Hij is er nog niet helemaal, dus dat bekijken we morgen. Furdjel (Narsingh red.) is daarentegen wel weer fit en zou in theorie kunnen starten.”

In Friesland wordt al voorzichtig gesproken over De Derby die volgend weekend (31 januari red.) op de kalender staat. Bij de staf en spelers is dit echter nog niet het geval. De Jong: “Ik snap dat De Derby zo langzamerhand gaat leven bij de supporters, maar wij moeten daar als groep nog niet mee bezig zijn. Wij staan op dit moment op een plek die ons dwingt tot deelname aan de Play Offs, dus elke wedstrijd, elk punt is enorm belangrijk.”

Vorig seizoen leverde de ontmoeting in Den Haag één punt op (2-2) en in deze eeuw werd de uitwedstrijd tegen ADO nog nooit gewonnen. “Dat zou zondag zomaar eens wel kunnen gebeuren. Wij gaan daar in ieder geval naar toe om te winnen en om goed voetbal te spelen. Tegen Vitesse hebben we vorige week ook laten zien dat we dat heel aardig kunnen en nu is het aan ons om die lijn door te trekken. Dan komen de punten vanzelf.”

De aftrap van ADO Den Haag – SC Cambuur is zondagmiddag om 16.45 uur. Vanuit het uitvak zullen 135 supporters de ploeg van Henk de Jong steunen.

Foto: www.dijksfotografie.com