058-2963300

Henk de Jong: ‘Als we winnen pakken we echt gouden punten’

3 oktober 2014, 15:53

Morgenavond gaat de bal weer rollen in het Cambuur Stadion. Samen met de Twaalfde Man gaan de elf van Henk de Jong dan weer op jacht naar 3 belangrijke punten. Dit moet ten koste gaan van FC Dordrecht, die als nummer zeventien van de ranglijst op bezoek komt in Leeuwarden.

Hoofdtrainer Henk de Jong blikte op het wekelijkse persmoment eerst nog even terug op het gelijkspel van afgelopen weekend tegen Excelsior (1-1). Met name de eerste helft was voor verbetering vatbaar volgens de hoofdtrainer: “De eerste helft was misschien wel de slechtste van het seizoen. Maar soms loopt het even niet, dat heb je weleens. Als Cambuur zijnde zal ons dat ook nog wel vaker gebeuren, daar moeten we niet van in de war raken. Al hebben we geloof ik van de 20 wedstrijden sinds begin mei –inclusief de voorbereiding en beker- nog maar eentje verloren.”

Voor de gasten uit Dordrecht had de Drachtster oefenmeester niets dan lovende woorden over: “FC Dordrecht is een ploeg met een positieve spelopvatting, ze zetten vroeg druk en willen voetballen. Saai zijn hun wedstrijden eigenlijk nooit, het is leuk om naar te kijken. Wat dat betreft hebben we dus zeker respect voor Dordrecht. Ik verwacht ook dat het morgen een leuke, open wedstrijd gaat worden.”

Maar ondanks de mooie woorden en het respect voor de bezoekers is er zaterdag maar één bevredigend resultaat. “Als we morgen weten te winnen pakken we echt gouden punten. Dan hebben we 15 punten uit 8 wedstrijden, voor ons is dat echt een geweldig aantal. Al moet het met bloed, zweet en tranen , we gaan samen met de Twaalfde Man alles geven om deze wedstrijd over de streep te trekken. Al zal dat tegen Dordrecht zeker niet makkelijk worden.”

Voor het duel tussen SC Cambuur en FC Dordrecht zijn (m.u.v. de Noord-tribune) nog enkele kaarten verkrijgbaar. Je koopt ze hier in de Online Kaartverkoop. De aftrap is om precies 19.45 uur en zoals gebruikelijk worden de poorten van het stadion twee uur voor aanvang geopend.

Foto: www.dijksfotografie.com