058-2963300

Henk de Jong: “Als we zo goed blijven voetballen komen de punten vanzelf”

30 januari 2015, 15:19

Twee keer de betere, twee keer de meeste kansen, maar ook twee keer verliezen. Dat is de harde conclusie na afloop van de afgelopen wedstrijden tegen PSV en PEC Zwolle. Morgenavond krijgen de mannen van hoofdtrainer Henk de Jong de kans om nu naast goed voetbal ook de punten te pakken. Dit moet gebeuren in een uitwedstrijd tegen de nummer zes van de ranglijst; FC Twente.  

Op het wekelijkse persmoment ging het uiteraard ook nog even over de onterechte uitschakeling in de beker van afgelopen dinsdag. En dan met name of de hoofdtrainer het verlies ondertussen heeft kunnen verwerken. “Heb die nacht voor geen meter geslapen, maar dat heb ik altijd na een wedstrijd. Dat we tegen Zwolle ondanks de vele kansen toch verloren is heel zuur, maar we zijn professionals en moeten door. We blijven daar niet in hangen.”

Ondanks het verlies heeft de De Jong vooral ook heel veel positieve dingen gezien in het duel tegen PEC Zwolle. “We hebben echt een hele goede wedstrijd gespeeld. Er zit een duidelijk idee achter ons voetbal en we herkennen steeds beter situaties in het veld en weten ook hoe we die moeten oplossen. Als we zo blijven voetballen dan komen de overwinningen en punten vanzelf. Daar zit ik geen seconde over in.”

De Drachtster oefenmeester weet waar de kansen liggen in het duel tegen FC Twente. “De mogelijkheden liggen zoals altijd in ons eigen spel en de uitvoering daarvan. Wij gaan uit van onze kracht omdat we gewoon heel goed kunnen voetballen, dat hebben we de afgelopen weken ook laten zien. Morgenavond hoop ik dat tegen Twente weer te zien.”

Het schema van SC Cambuur voor de komende weken liegt er niet om. Achtereenvolgens FC Twente, Vitesse, Feyenoord en sc Heerenveen zijn de eerstvolgende tegenstanders. De Jong: “Het zijn goede ploegen die hoog op de ranglijst staan of die potentie hebben, dat klopt. Maar het zijn toch ook prachtige wedstrijden? Uit tegen FC Twente en voetballen in de Kuip. Ik vind het schema geweldig, laat maar komen die wedstrijden.”

De aftrap van het duel tussen FC Twente en SC Cambuur is morgenavond (31 januari) om 20.45 uur. SC Cambuur zal tijdens dit duel gesteund worden door 230 supporters in het uitvak.

Foto: www.dijksfotografie.com