058-2963300
Henk de Jong: “Bekervoetbal is altijd mooi”

Henk de Jong: “Bekervoetbal is altijd mooi”

28 oktober 2019, 13:32

Het is tijd voor bekervoetbal! SC Cambuur neemt het morgenavond in de 1e ronde van de KNVB-Beker op tegen derde divisionist VV Goes. Met hoofdtrainer Henk de Jong kijken we alvast vooruit op de ontmoeting in Zeeland.

“Ja, het is een behoorlijk eind rijden, maar we hebben er wel zin in”, zo begint De Jong met zijn bespiegelingen. “Bekervoetbal is altijd mooi en dat nemen we ook zeer serieus. Het is voor de club belangrijk en het zijn toch altijd bijzondere wedstrijden.”

Wel is het in de aanloop naar het duel tegen Goes even puzzelen voor de technische staf. “We hebben te maken met wat blessures en twijfelgevallen, dus we zullen wel wat moeten wisselen. Maar dat is helemaal niet erg, we hebben gelukkig een mooie en brede selectie. Dan staat er gewoon iemand anders.”

Tegenstander VV Goes won afgelopen weekend van Barendrecht en is daardoor geklommen naar de vijftiende plek in de Derde Divisie. “We onderschatten nooit iemand en hebben ze meerdere keren aan het werk gezien, waaronder afgelopen zaterdag. Het is een mooie club met leuke mensen en een prima team. We rekenen ons vooraf dan ook zeker niet rijk en gaan vol gas geven morgen.”

Voor SC Cambuur ligt er daarnaast nog een opdracht in uitwedstrijden, vindt de oefenmeester. “Wat we goed doen is dat we ook in uitduels weinig kansen weggeven, maar daar staat tegenover dat we meer moeten creëren. We zullen meer lef moeten tonen en meer initiatief moeten nemen. De wedstrijd van morgen is een mooie gelegenheid om daar stappen in te maken.”

De aftrap van het duel tussen VV Goes en SC Cambuur is morgenavond om 19.45 uur. Het duel is live te volgen via ons officiële Twitter-account.

Foto: www.cambuurimages.nl