058-2963300
Henk de Jong: “Bij iedere competitie proberen we zo ver mogelijk te komen”

Henk de Jong: “Bij iedere competitie proberen we zo ver mogelijk te komen”

1 november 2023, 16:53

De 2-1 overwinning in eigen huis op FC Groningen was in moraal opzicht een goede boost voor SC Cambuur en leverde bovendien drie welkome punten op. En met die gedachte in het achterhoofd starten de geel-blauwen morgen aan een nieuw avontuur in de TOTO KNVB Beker, waarbij MVV Maastricht de tegenstander is in het eigen Cambuur Stadion in ronde één. Onze altijd goed gemutste hoofdtrainer Henk de Jong laat alvast zijn licht schijnen op dit bekertreffen.

Tijdens het gebruikelijke praatje met de vaste vertegenwoordigers van de (regionale) pers werd er echter eerst nog even kort teruggeblikt op de gewonnen partij van afgelopen zondag. De oefenmeester daarover: “Winnen van FC Groningen is in de eerste plaats best knap en gezien onze huidige situatie goed voor het gevoel van onze spelers. En natuurlijk kan ons spel nog vele malen beter, maar het is vooral fijn om eindelijk weer eens drie punten over de streep te trekken.”

“De bekerwedstrijd van morgen willen we daarom benutten om de manier van hoe we willen voetballen weer verder uit te bouwen. Verdedigend stond het tegen FC Groningen goed en deden we dat als collectief en het is zaak om nu verder te werken aan het creëren van nog meer kansen vanuit balbezit. Het uiteindelijke doel is dat we over pakweg een maand kunnen zeggen dat we een winnend team hebben gesmeed, maar dat zal met vallen en opstaan gaan.”

Op de vraag hoe serieus De Jong en zijn keurkorps het vaderlandse bekertoernooi nemen heerst dan ook geen twijfel: “Bij iedere competitie proberen we zo ver mogelijk te komen, dus ook in de beker. In het kader van het eerdergenoemde laten we daarom onze basis waar mogelijk intact. Alleen met Sekou Sylla is het nog even afwachten of hij daadwerkelijk kan spelen, want op de training heeft hij een tikje gehad. Zo niet, dan is zijn logische vervanger uiteraard Thomas Poll.”

In MVV Maastricht treft SC Cambuur morgen een ploeg waartegen het iets minder dan twee weken geleden in Limburg gelijkspeelde (1-1) in competitieverband en dus is het bekend wat er kan worden verwacht van deze opponent. De Jong: “Uit dat duel hebben we lering getrokken en ons plan op gemaakt. MVV beschikt met onder andere Bryan Smeets en Koen Kostons over de nodige individuele kwaliteit en daar zullen we ons als ploeg goed tegen moeten wapenen.”

Het bekerduel SC Cambuur tegen MVV Maastricht begint morgen om 18.45 uur en voor kaarten is de online verkoop de snelste manier om een toegangsbewijs te scoren (let op: reguliere seizoenkaarten zijn morgen niet geldig). De wedstrijd is daarnaast ook rechtstreeks te volgen via de televisie (ESPN 1), de radio (Omrop Fryslân/Omroep Leeuwarden) en onze eigen social media kanalen, waaronder het verslag op ons officiële account op X (voorheen beter bekend als Twitter).

Foto: www.dijksmedia.nl