058-2963300
Henk de Jong: “Blij dat ik weer op de bank zit”

Henk de Jong: “Blij dat ik weer op de bank zit”

6 september 2019, 14:53

Een keer niet op de vrijdag, maar op de zaterdagavond neemt SC Cambuur het morgen op tegen Telstar. Met Henk de Jong weer ‘gewoon’ op de bank gaan de geel-blauwen dan op jacht naar de eerste uitzege van het seizoen.

“Ja, dat was wel even lastig”, reageert Henk de Jong desgevraagd op hoe hij de wedstrijd tegen Den Bosch vanaf de tribune heeft beleefd. “Je ziet het heel anders en bent natuurlijk machteloos. Maar Sandor (Van der Heide red.) en de rest van de staf hebben het uitstekend gedaan, de wissels pakten ook allemaal goed uit. Maar ik ben wel blij dat ik weer gewoon op de bank mag zitten.”

Inmiddels is het september en is de transfermarkt tot de winterstop gesloten. Tijd dus om de balans op te maken. De Jong: “Die is positief, absoluut. We hebben niet elke speler gekregen die we wilden, maar toch zeker wel zo’n 85%. Dat is ook een compliment voor Foeke (Booy red.). Wij hebben in het verleden wel eens wat gehad, maar dat is allang uitgesproken en over deze groep en de samenwerking kan ik alleen maar heel positief zijn.”

Dan door naar de ziekenboeg en de vraag of aanwinst Jarchinio Antonia morgen al zijn eerste minuten voor SC Cambuur kan gaan maken. “Nee, zo snel zal het niet gaan. Jarchinio heeft vandaag ook apart getraind en heeft nog last van zijn enkel. Maar dat wisten we van tevoren, dat kan zomaar nog eens 2 á 3 weken duren. Maar dat komt wel, die jongen kan echt heel goed voetballen.”

Wie ook niet in de basis zal starten is Ragnar Oratmangoen. De middenvelder/aanvaller zat wel bij de beoogde elf, maar kwam vandaag te laat. “Daar zijn we open en eerlijk in. Bij ons mag heel veel, maar we hebben wel afspraken. Hoe goed je ook bent, dan ga je er gewoon uit. Dat is weer een leermoment voor hem.”

Morgenavond is Telstar de tegenstander in Velsen-zuid en dat is allesbehalve een makkelijke opponent, weet ook De Jong. “Telstar doet het goed, ze zijn heel moeilijk te bespelen. Ze beheersen meerdere systemen en spelen aan de bal ook heel verzorgd. Het is aan ons om met dezelfde intensiteit als tegen NAC als de afgelopen weken aan de wedstrijd te beginnen.”

De aftrap van het duel tussen Telstar en SC Cambuur is morgenavond om 18.30 uur. Het duel is live te volgen via FOX Sports (TV), Omrop Fryslan en Omroep LEO (radio) en ons eigen officiële Twitter-account.

Foto: www.cambuurimages.nl