058-2963300
Henk de Jong: “De beker is hartstikke belangrijk voor de club”

Henk de Jong: “De beker is hartstikke belangrijk voor de club”

27 oktober 2020, 16:05

Waar het vorige week op dinsdag en vrijdag om de knikkers ging is het deze week de woensdag en de maandag waarop SC Cambuur de clubkleuren gaat verdedigen. Opnieuw een haast Europees programma dus voor de mannen van Henk de Jong, al ervaart die dat allerminst als een opgave. “Wedstrijden spelen blijft het mooiste wat er is.”

Alsof de goden er mee spelen treft SC Cambuur morgenavond in de TOTO KNVB-Beker met RKC Waalwijk uitgerekend de gedoodverfde degradant van vorig seizoen. “Of dat revanchegevoelens bij ons oproept? Nee hoor, dat is geweest. Ze hebben daar de hoofdprijs gewonnen met het besluit van de KNVB, maar ze kunnen daar natuurlijk zelf niks aan doen.”

SC Cambuur mist morgenavond in Waalwijk wel een aantal vaste krachten. Zo zijn Robert Mühren en aanvoerder Erik Schouten er niet bij. “Die stonden vandaag vast achter een ongeluk op de Afsluitdijk, dus die hebben thuis getraind. Maar ze hadden sowieso niet gespeeld. Beide hebben wat last en daar gaan we geen risico mee nemen. We zijn er nog niet helemaal uit wat de opstelling betreft, maar dat geldt waarschijnlijk voor nog een aantal jongens.”

“Dat wil zeker niet zeggen dat we de beker niet serieus nemen, want dat is zowel sportief als financieel hartstikke belangrijk voor de club. We hebben gelukkig een brede selectie en we doen het altijd met z’n allen. De jongens die daar kort achter zitten doen het hartstikke goed en krijgen nu de kans. Daar heb ik alle vertrouwen in.”

Tegenstander RKC Waalwijk is een stuk beter uit de startblokken gekomen dan afgelopen seizoen en maakte dit weekend nog indruk door gelijk te spelen tegen Feyenoord (2-2). “Ze hebben een prima staf onder leiding van Fred Grim en doen het goed. Voor ons is het dan ook een hele interessante wedstrijd, ben benieuwd waar we staan ten opzichte een Eredivisieploeg.”

Morgenavond om 19.45 uur gaat de bal rollen in het Mandemakers Stadion. De wedstrijd is helaas niet live te volgen via FOX Sports, maar wel via de radio (Omrop Fryslan of Omroep LEO) en ons eigen Twitter-account (@SCCambuurLwd).

Foto: Pro Shots / Andy Zuidema