058-2963300

Henk de Jong: “De beker is voor ons een unieke kans om historie te schrijven”

26 januari 2015, 15:03

De complimenten waren afgelopen zaterdag voor SC Cambuur, maar koploper PSV ging er toch met de drie punten vandoor. Gelukkig krijgen de mannen van Henk de Jong al snel de kans om de kater weg te spoelen, want morgenavond staat het bekerduel tegen PEC Zwolle op het programma. Dit kan zomaar eens een historische avond worden, want bij een overwinning zit SC Cambuur voor het eerst in de clubhistorie bij de laatste vier in het bekertoernooi.

Op het speciaal ingelaste persmoment liet hoofdtrainer Henk de Jong weten te kunnen beschikken over een nagenoeg fitte selectie. “Behalve Michiel (Hemmen red.) is iedereen fit. Het niveau op de training blijft ook maar stijgen. Ik moet weer een paar moeilijke keuzes gaan maken, de jongens maken het mij flink lastig.”

Zowel de technische staf als de selectie van SC Cambuur nemen het bekertoernooi zeer serieus. De Jong: “De beker leeft zeker in de groep. We zijn hoe dan ook bezig aan een voor ons geweldig seizoen, wat er morgen ook gaat gebeuren. Maar voor ons is het wel een unieke kans om historie te schrijven. Dat besef is er zeker.”

Voor tegenstander PEC Zwolle heeft de Drachtster oefenmeester niets dan lovende woorden. “PEC Zwolle staat natuurlijk niet voor niks vierde. Ze hebben een prima ploeg en een prima trainer. Het gaat een mooie wedstrijd worden.”

Met de wedstrijd van afgelopen weekend nog in de benen en het bomvolle wedstrijdprogramma zijn het drukke weken voor SC Cambuur. Van vermoeidheid wil De Jong echter niets weten. “We hebben na de wedstrijdbespreking met de hele selectie naar de beelden van de erewedstrijd voor Fernando Ricksen zitten kijken. Als je dat ziet, hoe kunnen wij dan moe zijn? Wij gaan morgen gewoon weer meters maken en er invliegen.”

De aftrap van de kwartfinale tussen SC Cambuur en PEC Zwolle is morgenavond om 18.30 uur. Voor alle tribunes zijn nog kaarten verkrijgbaar. Je koopt ze hier in de Online Kaartverkoop of tijdens kantooruren bij de administratie van het stadion. Het kassaplein is morgen geopend vanaf 17.00 uur.

Graag tot bij de kwartfinale!

Foto: www.dijksfotografie.com