058-2963300

Henk de Jong over De Derby: ‘We kunnen onszelf onsterfelijk maken’

17 oktober 2014, 15:24

De Derby staat voor de deur! Over twee dagen staat de klok in Friesland even stil wanneer sc Heerenveen en SC Cambuur gaan strijden om het ‘kampioenschap van Friesland’. Vorig jaar eindigde de heenwedstrijd van De Derby in een 2-1 overwinning voor sc Heerenveen, maar als het aan Henk de Jong en zijn mannen ligt gaan er dit keer wel punten mee naar Leeuwarden.

Op het wekelijkse persmoment liet hoofdtrainer Henk de Jong weten dat zijn selectie er goed voor staat: “We hebben twee prima weken achter de rug. Om in het ritme te blijven hebben we twee oefenwedstrijden gespeeld en de afgelopen dagen hebben we ook een aantal keer op gras getraind om aan de omstandigheden te wennen. Michiel (Hemmen red.) is geschorst en voor de rest is met uitzondering van Wout (Droste red.) iedereen ook nog eens fit, dus we zijn er klaar voor.”

Naast de wedstrijd kijkt De Jong ook uit naar het weerzien met collega-trainer Dwight Lodeweges. “Dwight en ik zijn fantastische collega’s. Vorige week hebben we elkaar nog gezien voor een dubbelinterview en dat is altijd leuk en goed. Maar zondag zijn we concurrenten van elkaar en is het hard tegen hard. Ik heb Dwight een beetje zitten plagen met mijn opmerking over het ‘Cambuur-voetbal’ van Heerenveen, maar ze spelen toch wel ietsje anders. Hun zoeken meer de momenten uit om vanuit de omschakeling gevaarlijk te worden. Daar zijn ze ook heel goed in.”

Hoe belangrijk De Derby is voor de club en de supporters is ook de selectie en staf niet ontgaan: “Het wordt een prachtige wedstrijd. Thuis, op straat, waar je ook bent; om de vijf minuten is er wel iemand die over De Derby begint. Dat moeten we gebruiken als brandstof, als motivatie, maar voor de rest doen we geen gekke dingen. We moeten het op het veld laten zien.”

Over wat er staat te gebeuren wanneer SC Cambuur in Heerenveen De Derby wint durft de oefenmeester alleen maar te dromen: “Als we winnen maken we onszelf hier haast onsterfelijk. Dan staan er zomaar 3000 tot 5000 supporters ons op te wachten op het Cambuurplein en barst er een volksfeest los. We gaan er alles aan doen om de overwinning binnen te slepen .”

De aftrap van De Derby is komende zondag (19 oktober) om 12.30 uur. Thuisblijvers kunnen de wedstrijden live volgen door af te stemmen op kanaal 1 van FOX Sports of ons officiële Twitter-account in de gaten te houden.

Foto: www.dijksfotografie.com