058-2963300

Henk de Jong: “De Derby is met afstand de mooiste wedstrijd van het seizoen”

13 februari 2015, 15:09

Nog twee nachten slapen en dan is het zover: De Friese Derby! Na de puntendeling in het Abe Lenstra Stadion (2-2) gaan de mannen van Henk de Jong zondag in eigen huis op jacht naar de volle buit. Niet alleen om de beladen Derby te winnen, maar zeker ook om de zure nasmaak van de afgelopen weken weg te spoelen.

Hoofdtrainer Henk de Jong liet op het wekelijkse moment weten enorm veel zin te hebben in de Friese Derby. “Voor Friesland en voor onze supporters is dit een hele speciale wedstrijd. En ook voor ons als spelers en staf is dit met afstand de mooiste wedstrijd van het seizoen. Voor ons is hij bovendien extra belangrijk, want dit kan alles omdraaien en er voor zorgen dat we weer in een positieve flow terechtkomen.”

Topschutter Bartholomew Ogbeche is geschorst voor de kraker tegen Heerenveen. Daarnaast kampt  De Jong met wat personele zorgen. “Calvin (Mac-Intosch red.) heeft een tik gehad vandaag op de training en dat ziet er niet goed uit. Ook is de inzetbaarheid van Erik (Bakker red.) en Marlon (Pereira red.) nog twijfelachtig, daar gaan we morgen over beslissen. Daartegenover staat dat Furdjel (Narsingh red.) waarschijnlijk wel weer minuten kan maken.”

Voor de formatie van de gasten van aanstaande zondag heeft de Drachtster trainer niets dan lof. De Jong: “Ze spelen goed voetbal, pakken punten en het is ook nog eens leuk om naar te kijken. Ze krijgen de afgelopen weken veel complimenten en dat is wat mij betreft terecht. Maar die complimenten hebben wij ook gehad en bij een Derby telt dat allemaal niet. Dit soort wedstrijden staan helemaal op zich.”

Tot slot heeft de oefenmeester nog een boodschap voor de Cambuur-supporters. “Ik hoop dat de supporters ons morgen bij de laatste training en zondag tijdens de wedstrijd weer zo geweldig steunen zoals ze altijd doen en zich alleen gaan richten op onze eigen ploeg. Met fakkels en gezang verwacht ik dat het beide keren een orkaan van geluid gaat worden in het stadion. Daar kan ik echt van genieten en dat geeft ons een enorme boost.”

De aftrap van de Derby van Friesland is zondagmiddag (15 februari) om 12.30 uur. Het duel is al enkele weken stijf uitverkocht. Wel is de wedstrijd nog live te volgen via ons Twitter-account (www.twitter.com/sccambuurlwd) en het betaalkanaal van FOX Sports.

Foto: www.dijksfotografie.com