058-2963300
Henk de Jong: “De kansen die we krijgen benutten en onszelf belonen”

Henk de Jong: “De kansen die we krijgen benutten en onszelf belonen”

7 november 2019, 17:28

Hoewel het binnen de poorten van het Cambuur Stadion deze week veel ging over de bekerloting tegen Feyenoord, staat er voor Henk de Jong en zijn mannen morgen een andere afspraak in de agenda. In het verre Kerkrade wacht SC Cambuur het lastige uitduel tegen Roda JC en met onze hoofdtrainer blikken we vooruit op het treffen met ‘De Koempels’.

Voorafgaand aan het persmoment, donderdagmiddag even voor 12.00 uur, was er slecht nieuws voor Henk de Jong wat betreft de inzetbaarheid van spelers. Jordy van Deelen is er de komende vier maanden niet bij vanwege een kniekwetsuur, opgelopen in het duel tegen N.E.C. “Ja, dat is erg balen voor ons en Jordy zelf. Jordy gaat volgende week onder het mes en we hopen dat hij in maart weer van de partij is.”

Wie er morgen ook niet bij zijn in Limburg zijn Sven Nieuwpoort en Giovanni Korte. “Sven sluit volgende week weer volledig aan bij de groep, wat betreft Giovanni is het een ander verhaal. Ik ga er van uit dat we pas na de winterstop weer over hem kunnen beschikken.”

Wat betreft de historische resultaten wacht SC Cambuur morgen een lastige avond, want nog nooit wisten de geel-blauwen een competitieduel in Kerkrade om te zetten in drie punten. Henk de Jong heeft echter het volste vertrouwen in zijn selectie. “We spelen de laatste weken behoorlijk voetbal, maar moeten de kansen die we krijgen wel vaker benutten en onszelf uiteindelijk gaan belonen. We hebben daarnaast al tien duels op rij niet verloren en kunnen het met onze eigen krachten Roda zeer lastig maken.”

Tot slot nog even over de bekerloting. De Jong: “Uiteraard ben ik erg blij dat we Feyenoord hebben geloot en dat we deze wedstrijd afwerken in eigen huis. Daarnaast is het natuurlijk financieel zeer aantrekkelijk voor de club en een prachtige uitdaging voor ons als team om het op te nemen tegen een absolute topclub.”

De aftrap van het duel Roda JC – SC Cambuur is morgenavond om 20.00 uur en vanuit het uitvak in het Parkstad Limburg Stadion worden de geel-blauwen gesteund door tachtig man/vrouw. De wedstrijd is live te volgen via tv (Fox Sports) en radio (Omrop Fryslan en Omroep LEO) en natuurlijk via onze eigen social media kanalen.

Foto: www.cambuurimages.nl