058-2963300
Henk de Jong: “De periode is zeker een prijs”

Henk de Jong: “De periode is zeker een prijs”

3 oktober 2019, 15:17

Bij het zien van het competitieprogramma met 5 lastige uitwedstrijden zullen maar weinig Leeuwarders gedacht hebben dat SC Cambuur al 18 punten zou hebben na 8 wedstrijden. Toch is dat de zonnige werkelijkheid en kunnen de mannen van Henk de Jong morgenavond zelfs periodekampioen worden.

“Dat zien we zeker als een prijs”, reageert hoofdtrainer Henk de Jong desgevraagd. “De prijzen liggen aan het eind en we willen het over een heel seizoen goed doen, maar als we met dit schema de periodetitel pakken zou dat natuurlijk fantastisch zijn. Maar ook als dat niet lukt hebben we het denk ik nog steeds heel goed gedaan.”

Alhoewel er dus het nodige op het spel staat is de voorbereiding van SC Cambuur deze week niet anders dan anders geweest. “Nee, helemaal niet. We hebben het er zondag met de groep over gehad en we hebben afgesproken om gewoon normaal te blijven doen en onze vaste voorbereiding aan te houden. Dat past ook het beste bij deze groep.”

Naast de sportieve resultaten is het ook een fijne constatering dat de club weer bruist, vindt ook De Jong. “Ja, dat is geweldig om te zien. De hele club is in beroering en de supporters kijken weer naar uit naar de wedstrijden. Zo moet het ook zijn en dat moet nog veel weer. Morgenavond hebben we hopelijk ook weer een volle bak.”

Hoe optimistisch iedereen ook is; met SBV Excelsior komt morgen wel gewoon één van de favorieten voor de titel op bezoek in Leeuwarden. “We rekenen ons ook zeker niet rijk en zijn er van bewust dat het een hele zware wedstrijd gaat worden. Zij staan er ook gewoon heel goed voor en beschikken over enorm veel individuele kwaliteit. Het gaat een interessante wedstrijd worden.”

De aftrap van het duel tussen SC Cambuur en SBV Excelsior is morgen (4 oktober) om 20.00 uur. Kaarten zijn de hele dag verkrijgbaar bij de administratie, vanaf 18.30 uur op het kassaplein en tot de aftrap hier in de Online Kaartverkoop.

Foto: Pim Waslander/Soccrates